Поділитись:

Військовим із Волині виділили майже 3 тисячі земельних ділянок

Понеділок, 18 липня 2016, 17:16
Військовим із Волині виділили майже 3 тисячі земельних ділянок

Більше 2,7 тисяч земельних ділянок на Волині уже передали у власність учасникам АТО. Загалом заяв на отримання землі нарахували більше 7,3 тисяч.

Як розповів 18 липня начальник ГУ Держгеокадастру в області Василь Василенко під час оперативної наради у голови Волинської ОДА, заяви учасників бойових дій розглядаються у місячний строк, – пише Волинська правда.

Загалом в області надійшло 7330 заяв. Із них, до органів місцевого самоврядування – 64,5 % та 2600 заяв надійшло у Головне управління Держгеокадастру. У 72,9 % заяв вже видано накази. В цілому по області у власність передано 2789 ділянок, а саме 52,2 %.

Найбільше дозволів учасникам АТО надано на території Луцького, Ківерцівського та Іваничівського району. Найменше заяв подано у Локачинському, Маневицькому та Любешівському районах.

Натомість Володимир Гунчик наголосив, що більшу частину роботи було виконано, однак настав час переходити до наступного етапу, а саме до аналізу освоєння ділянок.

"Більшість роботи ми уже зробили, але нам треба переходити вже до другого етапу. Давайте ми проаналізуємо те, як сьогодні освоюють ці ділянки. Бо виділити — це тільки частинка роботи. Скоріше всього виникнуть питання підведення комунікацій тощо. Особливо в Шацькому районі та в районах прилеглих до заповідників. Щоб сім`ї учасників АТО мали не просто акт на земельну ділянку, а й мали можливість освоювати, розбудовуватися, оселятися", – зазначив Гунчик.

Саме тому, очільник Волині просив створити координаційну групу із залученням представників громадських організацій та ветеранів АТО, щоб можна було спрацювати на випередження тих проблем, які можуть виникнути завтра.

Надрукувати
мітки:
коментарів