Поділитись:

"Бізнес пішов із Волинської митниці", - голова ОДА

Вівторок, 19 липня 2016, 09:19

Генеральний прокурор України Юрій Луценко під час представлення нового прокурора Волині також анонсував призначення нового керівника митниці.

З його слів, очолювати Волинську митницю буде не волиняни. Луценко додав, що йому відома ситуація, яка виникла на митниці у Волинській області. Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик розповів, що неодноразово звертався з проханням допомогти у вирішенні цієї справи до Генеральної прокуратури, Кабінету Міністрів. Про це йшлося у програмі відділу інформаційної політики Волинської ОДА та Волинської регіональної дирекції НТКУ "Про головне з Володимиром Гунчиком" від 18 липня.

Очільник ОДА запевнив: проблема не в тому, що з Волинської митниці немає тих надходжень, які б хотілося бачити. На думку Гунчика, проблема в тому, що бізнес пішов з Волинської митниці.

"4 мільярди гривень сплачені за межами Волинської митниці суб'єктами, які не є акредитованими. Для держави все одно: чи на волинській митниці, чи на рівненській, чи на харківській – вони всі йдуть в бюджет. Однак для нас не все одно. Бо ми ставимо собі питання: чому бізнес йде з митниці?", - зазначив він.

Також голова ОДА запевнив: проблема криється й в тому, що на Волинській митниці немає стабільного керівника.

"У нас немає сьогодні людини на митниці, в нас виконувач обов'язків. І це вже п'ятий виконувач обов'язків за півтора року. Нема людини, яка би прийшла і сказала: в мене є план, в мене є програма, в мене є команда. Приїхав, попрацював, поїхав. І це проблема митниці № 1", - запевнив Гунчик.

До того ж очільник облдержадміністрації переконаний, що реформи у правоохоронній структурі не можуть бути від'єднані від реформ, які повинні бути у фіскальній службі.

Надрукувати
мітки:
коментарів