Поділитись:

Для голосування за громадські ініціативи Луцька хочуть впровадити Bank ID

Вівторок, 19 липня 2016, 13:51

До програми підтримки громадських ініціатив лучан планують внести ряд змін, щоб унеможливити фальсифікації при голосуванні.

Зміни до програми на 2017 рік розглядали на постійній комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 19 липня.

Як зазначив заступник міського голови Сергій Григоренко, після спільного обговорення з журналістами та громадськими активістами було напрацьовано технічні зміни до програми, які повинні перешкодити можливим "накруткам" голосів.

Зі слів Григоренка, внесення змін спровоковане скандальною ініціативою, пов'язаною з проведенням "Фестивалю волинської журналістики". Авторів ініціативи звинуватили у фальсифікуванні голосів.

Головна зміна – обов'язкова реєстрація користувачем через Bank ID, щоб віддати свій голос за певну ініціативу.

Окрім того, члени комісії підтримали пропозицію про створення Координаційної ради у складі: депутати або їхні делегати (третина), громадські активісти (третина) і журналісти. Ця рада повинна отримати повноваження заблокувати ініціативу, якщо виявить якісь зловживання.

Члени комісії одноголосно підтримали запропоновані зміни зі своїми уточненнями.

Довідка: Bank ID – це спосіб верифікації громадян через українські банки для надання адміністративних послуг через інтернет.

Надрукувати
мітки:
коментарів