Поділитись:

У Маневичах правоохоронці не впускали спостерігачів у приміщення ОВК

Середа, 20 липня 2016, 10:29

У 23-му виборчому окрузі окружна виборча комісія пішла відпочивати, не встановивши результати виборів, а працівники поліції перешкоджали діяльності спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА.

Інцидент трапився 19 липня у смт Маневичі на Волині. Станом на 22:50 19 липня приміщення окружної виборчої комісії було зачинене. ОВК відсутня на робочому місці у повному складі. У приміщенні перебували двоє правоохоронців, які відмовились представитись, не пред'явили на прохання спостерігачів ОПОРИ документи і не пустили спостерігачів у приміщення ОВК.

Прибувши до ОВК, спостерігачі ОПОРИ помітили у приміщенні, де працює окружна виборча комісія, двох осіб у поліцейській формі. Відповідні особи відчинили двері і повідомили, що ОВК не працює, а тому у приміщення нікого не впустять. Після того, як спостерігачі представились і показали посвідчення, правоохоронці зачинились у приміщенні ОВК, відмовились назватись і пред'явити документи. Протягом кількахвилинної розмови один з правоохоронців все ж показав службове посвідчення працівника поліції, втім, двері до ОВК не відчинив.

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА звернулись до Маневицького РВ ГУ НП у Волинській області, де написали заяву щодо порушення їх прав. Дільничний інспектор прийняв заяву та отримав пояснення від координатора Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Катерини Шарпатої щодо інциденту в ОВК.

"Комісія продовжує виправляти технічні помилки в опрацьованих даних. Завтра о 9:00 ОВК продовжить свою роботу. На 13:00 заплановане засідання ОВК щодо визначення результатів виборів", - повідомила голова ОВК у 23-му виборчому окрузі Світлана Демчук.

Відповідно до ч. 1 ст. 94 Закону України "Про вибори народних депутатів України" з моменту закінчення голосування окружна виборча комісія розпочинає засідання, яке продовжується безперервно до встановлення підсумків голосування у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та в одномандатному окрузі. На цей час члени окружної виборчої комісії не можуть залучатися до виконання інших функцій, крім участі в засіданні виборчої комісії.

Надрукувати
мітки:
коментарів