Поділитись:

Гунчик пояснив, чому заборонили санітарну вирубку лісів

Середа, 20 липня 2016, 11:15
Гунчик пояснив, чому заборонили санітарну вирубку лісів

Зі слів голови Волинської ОДА, проблема вирубки лісів існує не перший рік.

Про це йшлося у програмі відділу інформаційної політики Волинської ОДА та Волинської регіональної дирекції НТКУ "Про головне з Володимиром Гунчиком" від 18 липня.

Як пояснив Володимир Гунчик, є три види вирубки лісів: законна вирубка, яка має здійснюватися відповідно до договорів; санітарна вирубка і вирубка лісів, які ніде не обліковуються.

"Нас турбує не та частина, де є встановлені норми вирубки, нас турбує санітарна вирубка, коли під її виглядом вирубується ділова деревина. І вирубка лісів, які самі виросли на паях. Усі кажуть: "Ну, це ж нічиї". Як це нічиї? Вони наші, місцеві. Тому я прийняв розпорядження про те, аби повністю зупити санітарну вирубку. Дозволено вирубувати тільки в екстрених ситуаціях, коли треба запобігти розповсюдженню пожеж, робити так звані полоси пожежні".

Натомість на розпорядження голови ОДА керівник лісомисливського господарства Волині прийняв наказ, який до першого серпня забороняє всю вирубку лісів.

"Ми хочемо побачити, коли в когось не витримають нерви, бо ж в людей це бізнес. Я думаю, адміністративними заходами тут довго ситуацію не втримаєш. Так само, як і в бурштині. Сьогодні потрібна програма, де ми чітко розуміємо, що цей ліс є діловою деревиною, і нею потрібно користуватися, а це ліс, який потрібно висаджувати і берегти. Бо ліс не тільки для кисню, він є продуктом використання", - зазначив Гунчик.

Надрукувати
мітки:
коментарів