Поділитись:

У луцькій лікарні УЗД серця роблять за новою методикою

Вівторок, 09 червня 2020, 14:41
У луцькій лікарні УЗД серця роблять за новою методикою

Останнім часом медицина у всьому світі розвивається дуже інтенсивно у всіх напрямках. Та побороти всі хвороби неможливо. Набагато ефективнішим є їхнє попередження і раннє виявлення. Для цього існує багато відомих діагностичних маніпуляцій, зокрема й ультразвукова діагностика. У Луцькій міській клінічній лікарні з’явилася нова методика ультразвукового обстеження серця – оцінка деформації міокарда STRAINE з її модифікацією spackle-traking.

Про це повідомили на сторінці лікарні у фейсбуці. 

"Ця методика дозволяє оцінити зміни в серцевому м’язі ще на доклінічному етапі, тобто, без симптомів. Це дуже важливо для пацієнтів, які хворіють на гіпертонічну хворобу, цукровий діабет, стенокардію, серцеву недостатність. Вона дозволяє відрізнити наслідки міокардиту від кардіоміопатій і вибрати тактику лікування. Дуже важливою є ця методика для пацієнтів, які приймають хіміотерапію при онкологічних захворюваннях. За її допомогою можна стежити за кардіотоксичним впливом препаратів ще при збереженій фракції викиду лівого шлуночка. У пацієнтів з інфарктом міокарда дозволяє віднайти скриті ділянки ішемії, а також оцінити життєдіяльність серцевого м’яза після відновлення кровопостачання постраждалої ділянки. Застосовуючи цю методику можна достовірно оцінювати ефективність лікування серцевих захворювань, а також діагностувати рідкісні захворювання серця, які потребують специфічного лікування", – розповідає лікар УЗД Інна Шимонович.

Інна Шимонович володіє усіма доступними методиками ультразвукового обстеження серця на сучасному апараті експертного класу PHILIPS Affiniti 70(2019 р.в. США), зокрема і STRAINE. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів