Поділитись:

Карантин не треба повертати, навіть якщо загине більше людей, – ексміністр економіки

Четвер, 11 червня 2020, 11:10
Карантин не треба повертати, навіть якщо загине більше людей, – ексміністр економіки

Експерти Київської школи економіки прогнозують від 2000 до 7500 смертей від коронавірусу до кінця року.

Про це у фейсбуці написав ексміністр економіки, президент Київської школи економіки Тимофій Милованов.

Станом на ранок 11 червня в Україні зареєстрували 689 нових випадків коронавірусу за добу. Одужали – 372.

"Кількість активних випадків невпинно зростає. Ніякого піку, ніякого плато захворювань не було. Пандемія продовжується розвиватись. За оцінками Київської Школи Економіки, Україна знаходиться в жовтому сценарії з помірною сезонністю. Наш прогноз кількості смертей до кінця року – від 2000 до 7500 людей. 2000 загине за умов повернення жорсткого карантину в середині літа. 7500 загине, якщо карантин не повернуть", – йдеться в дописі.

Нагадаємо: у Київській школі економіки розглядають 3 типи сценаріїв: сценарій 1-ий "жовтий" (середній, помірна сезонність), сценарій 2-ий "чорний" (негативний, сезонність відсутня), сценарій 3-ій "зелений" (оптимістичний, значна сезонність).

На думку Тимофія Милованова, карантин не потрібно повертати, навіть якщо загине більше людей, адже від зупинки і спаду економіки постраждає і загине також багато людей. А в економічному вимірі втрати будуть значно більшими, ніж переваги від карантину.

"7500 смертей це значно менше ніж 120-140 тис, які могли б трапитись без карантину за "чорного" сценарію. Коли в вірусу взагалі немає сезонності. І навіть за "чорного" сценарію, оцінки Київської Школи Економіки показують, що економічні втрати приблизно дорівнюють економічній вартості / оцінці врятованих людських життів. Це приблизно 54 млрд доларів. Але зараз ми в м’якшому сценарії – жовтому – з помірною сезонністю. Тому карантин стає невиправданим. Сподіваюсь, у політиків стане мужності і волі не повертати карантин", – резюмував Милованов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів