Поділитись:

Українців хочуть порахувати

Четвер, 21 липня 2016, 12:24

Парламенту пропонують розглянути законопроект, який передбачає проведення Всеукраїнського перепису населення не рідше, ніж один раз на 10 років.

У разі схвалення цього документу у ВР, наступний перепис населення може відбутись вже у 2017 році, – інформує Закон і Бізнес.

Відповідна пропозиція міститься у законопроекті №4034а "Про внесення змін до Закону України "Про Всеукраїнський перепис населення (щодо визначення періодичності проведення)".

Підставою для проведення перепису населення є сплив десяти років з дати проведення останнього перепису населення. Організація та проведення перепису населення покладається на Кабінет Міністрів України.

Такі норми покликані замінити положення Закону згідно з яким підставою для проведення перепису населення є рішення Кабміну, яке приймається не пізніше ніж за 3 роки до його початку.

Також відповідно до пропозицій законопроекту Кабмін повинен прийняти рішення, спрямовані на проведення у 2017 році Всеукраїнського перепису населення.

Як зауважує депутат у пояснювальній записці, останній перепис населення України був проведений в 2001 році. Наступний перепис населення мав відбутися в 2010 році, проте вже кілька разів переносився Кабміном.

Надрукувати
мітки:
коментарів