Поділитись:

Безвізовий режим ЄС з Україною можуть схвалити у вересні-жовтні цього року, – віце-прем 'єр

Четвер, 21 липня 2016, 20:26
Безвізовий режим ЄС з Україною можуть схвалити у вересні-жовтні цього року, – віце-прем 'єр

Українська урядова делегація на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом отримала запевнення, що в ЄС готується ухвалити рішення про скасування візового режиму для України на початку осені.

Про це заявила віце-прем'єр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в коментарі "Європейській правді" по завершенню візиту до Брюсселя, – пише Європейська правда.

"На всіх зустрічах ми отримали запевнення і з боку ЄК, і від керівництва Ради, що немає підстав, причин для відтермінування рішення, немає додаткових завдань, які мала би виконати Україна.

Питання полягає в процедурах ЄС. І я очікую, що цей процес завершиться в вересні-жовтні, ми на це розраховуємо", – заявила Климпуш-Цинцадзе.

Вона також відзначила, що саме під час візиту української делегації на сайті Європарламенту був оприлюднений проект комітетської доповідіпро доцільність скасування віз для громадян України.

"Було приємно, що наш приїзд співпав із реєстрацією доповіді в ЄП, і це дає підстави сподіватися, що і на рівні Європарламента це рішення знайде підтримку", – додала вона.

Як повідомляла "Європейська правда", раніше комісар Єврокомісар Йоганес Ган висловив сподівання, що Україна отримає безвізовий режим у жовтні.

Надрукувати
мітки:
коментарів