Поділитись:

"Нас заховали у підвалі. Було важко дихати", – волинянка про теракт у Ніцці

П'ятниця, 22 липня 2016, 12:00

Волинянка Яна стала очевидицею подій, що сталися у французькому місті Ніцці 14 липня.

Під колесами вантажівки, що умисно була скерована в натовп людей на Англійській набережній під час святкування Дня взяття Бастилії, загинуло щонайменше 77 осіб, ще 42 людини знаходились у критичному стані.

"Самої вантажівки я не бачила. Було заплановане величезне свято, туди пішли всі. Ми пішли з подругами подивитися на феєрверк, який запустили біля набережної. Після завершення феєрверка через дві хвилини на нас почав бігти натовп. Ми спочатку подумали, що, можливо, виникла якась бійка. Але до нас підбігла жінка-поліцейський і почала кричати, щоб ми бігли. Хотіли заховатися у готелі, що побачили на шляху, але нас не впустив метрдотель. Тому всі змушені були бігти далі", – розповідає дівчина у коментарі діловому виданню Волині "Конкурент".

Яна каже, що вони завернули до провулку, де розпочиналося старе місто. Людям надали прихисток місцеві продавці, які заховали всіх людей у підвал, де зберігалися велосипеди.

"Нас було майже сто людей, було важко дихати. Просиділи там десь три години, люди плакали. Важко було зрозуміти, що вони говорять, адже більшісь розмовляли на французькій мові, а англійська у них була дуже слабка", – згадує волинянка.

Після того, як людей випустили зі сховку, дівчина пішла до того місця, де проживала у Ніцці. Дорогою додому її тричі перевірили поліцейські. Оглядали рюкзак, все, що у неї було із собою, відкривали навіть косметичну пудру.

За словами дівчини, французькі ЗМІ упродовдж довгого часу не повідомляли подробиць трагедії, лише говорили про те, що вантажівка врізалася в людей. Про деталі розповіли вранці наступного дня.

Надрукувати
мітки:
коментарів