Поділитись:

Енергоефективний Луцьк хоче доєднатися до "блокування" комунальних тарифів

П'ятниця, 22 липня 2016, 16:50
Енергоефективний Луцьк хоче доєднатися до

Луцька міська рада має намір написати звернення до керівників фракцій у Верховній Раді та голови ВР, в якому висловитися проти підвищення цін на комунальні послуги.

Таку позицію озвучила секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко на комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження 21 липня.

Вона нагадала, що у Верховній Раді заборону на введення з 1 липня в дію тарифів для населення на житлово-комунальні послуги активно відстоює фракція "Батьківщина".

"Луцьк, як місто, яке ставлять за приклад по енергозбереженню і енергоефективності не повинен стояти осторонь проблеми", – каже секретар міськради.

З її слів, у зверненні хочуть наголосити на тому, що пріоритетним для українців є не те, яким чином платити ,а те, щоб платити менше.

"Насправді політика, яку продукують в нашій країні, зводиться до субсидій і погашення коштів за неї. Ми пропонуємо поставити пріоритетом енергозбереження. Воно дозволить економити на платежах і частину коштів перевести на енергоефективність", – каже представниця міської ради.

Вусенко каже, сьогодні держава просто віддає гроші монополістам в мільярдних обсягах і не думає про те, щоб зменшити споживання житлово-комунальних послуг і плату за них.

Одна з пропозицій зменшення тарифів, озвучена секретарем міської ради: зменшення ренти, яку "Укргазвидобування" сплачує в державний бюджет. За рахунок цієї ренти, каже Юлія Вусенко, фактично фінансують ті самі субсидії.

Такі дії, на думку посадовця, дозволять частково вийти з комунальної кризи і знизити сплату за послуги як мінімум на 40 %

Юлія Вусенко зауважила, що готова винести звернення на спільне доопрацювання, якщо є якісь правки.

Голова комісії Андрій Козюра зазначив, що має певні зауваження до тексту. Однак запропонував винести це питання розгляд сесії міської ради, де кожен охочий зможе подати свої пропозиції до звернення.

Члени комісії рішення підтримали.

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 квітня 2024
09:55
07 квітня 2024
04 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
14 березня 2024
05 березня 2024
22 лютого 2024
12:51