Поділитись:

Чотири секрети успіху від Дональда Трампа

Субота, 23 липня 2016, 20:45

Думаємо, сьогодні вже нікому не потрібно розповідати, хто такий Дональд Трамп: для суспільства він вже давно не просто бізнесмен, а людина, що зуміла зробити своє ім'я світовим брендом, і почала заробляти на ньому нечувані суми. Журнал "Форбс" оцінює статок бізнесмена більш ніж в $ 2,9 млрд.

Сьогодні у власності Трампа величезна кількість нерухомості: це готелі, торгові центри, казино, вілли, гольф-клуби і особиста резиденція "Трамп-тауер" вартістю не менше $ 50 млн. Втім, часто забудовники і самі не проти заплатити бізнесменові за те, щоб той взявся продавати їх проект. Адже великий напис Trump, увічнена на всіх будівлях, продажем яких займається Дональд - найкраща реклама.

Інформаційне видання "5 сфер" публікує кілька секретів успіху, якими Трамп поділився у своїй книзі "Лідерство".

Секрет № 1: Будьте небагатослівні та вмійте пристосовуватися

Одного разу на роботу до мільйонера прийшов енергійний, освічений і перспективний молодий чоловік. У хлопця були всі шанси стати найкращим у команді Трампа, але їм так і не судилося здійснитися. У роботі хлопець виявився настільки скрупульозним і допитливим, що остерігаючись чергового довгого і монотонного монологу, дуже скоро Трамп став просто уникати зустрічі з ним. Незважаючи на високий рівень професіоналізму, хлопцеві так і не вдалося втриматися на посаді, так як темп його роботи не поєднувався з тим темпом, до якого звик Дональд.

Уміння пристосовуватися – одне з найголовніших для бізнесмена, вважає мільйонер. Саме тому Трамп радить всім вчитися ставити собі тимчасові рамки і намагатися не виходити за них: наприклад, на проведення презентації Дональд відводить всього п'ять хвилин, а на розповідь про себе – не більше трьох.

Люди, які аналізували метод ведення переговорів Трампом, відзначали, що від інших його відрізняє талант швидко добиратися до суті справи, говорити коротко.

Історія з життя: У Ріккардо Белліні було всього три хвилини, щоб представити свій бізнес-план мільйонерові. У той день Трамп був дуже зайнятий і був не в кращому настрої для вислуховування презентацій, тому виділив Рікардо всього три хвилини на розповідь про себе і свою пропозицію, в надії на те, що той злякається і відмовиться. Але Ріккардо не тільки не відмовився, а й провів за відведений йому час таку відмінну презентацію, що Трамп тут же погодився на спільну угоду.

Секрет №2: Позитивне мислення завжди і всюди

Незалежно від того, як йдуть справи – поєднуються вони із запланованими чи ні – необхідно шукати позитив в навколишньої дійсності. Успіх приходить тільки до тих, хто не знає смутку. Як запевняє мільйонер: навіть якщо ваш маршрут трохи відхилиться від наміченого раніше, але ви і далі будете готові боротися з проблемами, що виникають на вашому шлях, в результаті все обов'язково складеться набагато вдаліше, ніж ви того очікуєте. З людьми, які звертають убік навмисно або випадково, відбуваються цікаві речі.

Історія з життя: Одного разу в Нью-Йорку Трамп планував ненадовго з'явитися на кораблі і зійти з нього, перш ніж той відпливе в нічний круїз. Однак, коли бізнесмен зібрався зійти на берег, виявилося, що корабель вже вийшов з доку і знаходиться десь на середині річки. Звичайно, можна було б розгорнути судно, але мільйонер вирішив змиритися з несподіваним поворотом подій і відправитися в авантюрну подорож. Як зазначає Дональд, в цьому круїзі він отримав чудову нагоду поспілкуватися з різними людьми, а до того ж – досить вільного часу для того, щоб гарненько подумати і придумати кілька відмінних бізнес-ідей.

Секрет №3: Завжди будьте готові до труднощів

Будь-які неприємності можна обернути на користь собі, головне не лінуватися, ніколи не втрачати рішучості і не зраджувати своїм принципам. Зрештою, приказку "Рим не один день будувався" придумали не просто так.

Історія з життя: Один чоловік дуже полюбляв пити содову. Тому, вирішив "робити на ній бізнес" і створив продукт під назвою 3-UP. Але прогорів. Він почав спочатку і випустив воду під назвою 4-UP. Результат був таким же. Черговий продукт назвав 5-UP, який теж провалився. 6-UP - і знову крах. Тоді ця людина здалася. А напій під назвою 7-UP став дуже успішним. Можливо, підприємець просто рано відступив?

Секрет №4: Не бійтеся

"Більшість страхів – надумані", – вважає мільйонер. Як тільки людина визначає внутрішній неспокій, як страх, він тут же перестає контролювати ситуацію. Тому забудьте про "страхи" і робіть все, що задумали. Пам'ятайте: сумніви не дозволяють вам діяти творчо, а також гальмуватимуть всі процеси на шляху до мрії.

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 лютого 2024
15 лютого 2024
20 січня 2024
18 січня 2024
20 грудня 2023
22 жовтня 2023
20 вересня 2023
19 серпня 2023
17 серпня 2023
03 серпня 2023