Поділитись:

Як грати в Pokémon GO, або чому увесь світ зійшов з розуму

Неділя, 24 липня 2016, 11:13
Як грати в Pokémon GO, або чому увесь світ  зійшов з розуму

Якщо ви почали грати Pokémon GO і зловили себе на думці, що взагалі нічого не розумієте в тому, що відбувається на екрані, у матеріалі знайдете пояснення.

Якщо ви не грали цієї гри і не можете зрозуміти чому світ зійшов із розуму через цю гру, вам сюди, – пише Лайфхакер.

Хто такі покемони?

Наша розповідь буде неповною без короткого екскурсу в історію виникнення покемонів. Особливо він стане в нагоді тим, хто народився недавно або, навпаки, вже встиг все забути.

Слово "покемон" утворено від англійського словосполучення Pocket Monster, тобто кишеньковий монстр. Цим створінням присвячена надпопулярна серія ігор, фільмів, коміксів, іграшок і всього такого, придумана в Японії в 1996 році. За час свого існування покемони побували як на піку всесвітньої популярності, так і в безодні повного забуття. Зараз ми бачимо несподіване відродження цієї славної марки.

І ось найголовніше, що слід зрозуміти, перед тим як грати в Pokémon GO. За 20 років свого існування світ покемонів настільки розвинувся, обріс такою кількістю писаних і неписаних правил, традицій і умовностей, що непосвяченому людині відразу розібратися в них ніяк не вийде.

Звідси випливає висновок.

Якщо ви зустріли в Pokémon GO щось дивне і незрозуміле, не намагайтеся пояснити це за допомогою логіки. Просто в цьому всесвіті так прийнято. Розслабтеся і приймайте все як є. Крапка.

Отже, ми з'ясували, що в цьому всесвіті головними дійовими персонажами є кишенькові монстри – покемони. Вони бувають дуже різними: всього відомо понад 721 видів, але в гру поки включено лише 174 з них. Втім, і цього для початку цілком достатньо, адже кожен покемон має свій набір унікальних характеристик, свою історію і шлях розвитку.

Перше завдання гравця полягає у тому, щоб ловити покемонів. Однак зробити це можна тільки на вулиці, адже гра нерозривно пов'язана з нашим реальним світом. Для цього вам слід активувати GPS і мобільну передачу даних, запустити Pokémon GO і відправитися на прогулянку. Всі ваші переміщення будуть відображатися на вбудованій в додаток мапі.

Як знайти і зловити покемона?

Як грати в Pokémon GO, або чому увесь світ  зійшов з розуму

Ніяких точних позначень місць проживання покемонів на карті не існує. Але є непрямі ознаки їх присутності. Перш за все звертайте увагу на ті місця на карті, де ворушиться трава і листя.

Не упускайте з виду індикатор в правому нижньому кутку. На ньому з'являються зображення покемонів, які бродять десь біля вас. Але, повторюся, немає ніякої гарантії, що ви зустрінете на шляху покемона. І ця невизначеність робить гру ще більш цікавою.

Якщо ви натрапили на покемона, його зображення з'явиться на мапі поруч з вами. Тапніть по ньому, і ви перенесетеся на екран захоплення. У нижній частині екрана знаходиться покебол (червоно-білий диск), а прямо перед вами – покемон. Беремо покебол і кидаємо його в сторону монстра, вибираючи при цьому момент, коли покемон буде перебувати в зеленому колі. Всього декількох спроб вистачить, щоб зрозуміти механіку цієї нехитрої дії.

Зловив, і що далі?

Одна з важливих завдань гри Pokémon GO полягає в затриманні хоча б одного покемона з кожної доступної категорії. Вся ваша колекція збирається в покедексі, і потрібно прагнути до того, щоб заповнити його повністю.

Як грати в Pokémon GO, або чому увесь світ  зійшов з розумуЯк грати в Pokémon GO, або чому увесь світ  зійшов з розуму

Але це далеко не все, для чого нам потрібні покемони. Ще вони вміють битися один з одним, причому роблять це відповідно до вельми вигадливих правил, про які трохи нижче. Тут же тільки згадаємо, що кожен монстр має свої унікальні характеристики, які можна прокачувати за допомогою тренувань. До них відносяться окуляри життя (Hit Points – HP), бойові окуляри (Combat Points – CP) і атаки (Moves).

Додамо ще до цього здатність покемонів до еволюції. Це важливо для упіймання покемона, якого важко знайти в природі. Наприклад, якщо у вашій місцевості багато полівагів, але важко знайти полівірлів, зловіть якомога більше полівагів, щоб в результаті один з них еволюціонував в полівірла. Все зрозуміло?

А що це за обертові штуки на карті?

Це покестопи – спеціальні сховища, в яких містяться покеболи, яйця покемонів та інші класні штуки. Зазвичай вони розташовані в цікавих місцях, наприклад інсталяціях паблік-арту або пам'ятках архітектури, історії і культури. Так що, граючи в Pokémon GO, можна заодно познайомитися з цікавими об'єктами поблизу, про які раніше навіть не мали жодного уявлення.

Як грати в Pokémon GO, або чому увесь світ  зійшов з розумуЯк грати в Pokémon GO, або чому увесь світ  зійшов з розуму

Коли ви підійдете досить близько до покестопу, він збільшиться в розмірах і ваш смартфон завібрує. Доторкніться до нього на мапі, і перед вами з'явиться фотографія цього місця у вигляді диска. Зробіть свайп – диск почне обертатися, з нього випадуть бонуси. Зберіть їх, доторкнувшись до кожного.

А ось ті великі вежі?

Коли ви досягнете п'ятого рівня, вас запросять приєднатися до команди. А ось ці самі вежі (в термінології гри вони називаються "гіми") і є місцем проживання команд. Ви зможете помістити спійманих покемонів у вільний гім або в гім своєї команди, при цьому кожен гравець може помістити тільки одного покемона в окремо взятий гім. Доданих в гім покемонів можна тренувати в боях, підвищуючи тим самим рівень престижу даного тренувального залу.

Як грати в Pokémon GO, або чому увесь світ  зійшов з розумуЯк грати в Pokémon GO, або чому увесь світ  зійшов з розуму

Чим вищий престиж гіма, тим важче буде відбити його у команди-противника. Якщо престиж гіма зведений до нуля, команда-захисник втрачає контроль над гімом, а ви або інший гравець можете взяти контроль над ним, визначивши туди свого покемона. Таким чином команда, що володіє найбільшою і найпрокачанішою колекцією монстрів, може поступово захоплювати все нові і нові тренувальні зали.

На цьому давайте припинимо наш лікнеп про Pokémon GO, щоб не перевантажувати вас великою кількістю інформації. Хочу лише зазначити, що в даному огляді представлена хоч і важлива, але далеко не повна інформація про гру. Для всеосяжного освітлення всіх нюансів Pokémon GO не вистачить і товстої енциклопедії, так що подальше занурення пропоную вам виконувати самостійно.

Так що таке Pokémon GO?

• Якщо вам до душі прогулянки і пригоди, то досліджуйте всі цікаві куточки навкруги в пошуках покемонів і покестопів.

• Якщо ви любите карткові ігри та симулятори еволюції, то збирайте повну колекцію покемонів і стежте за їх розвитком.

• Якщо ви віддаєте перевагу командним іграм для декількох гравців і битви, то бийтеся за контроль над гімами і зробіть свою команду найкрутішою в місті.

Pokémon GO – це гра, яка дає вам саме те, що ви хочете. І тому відірватися від неї вже неможливо.

Ну тепер-то ви розумієте, чому весь світ зійшов з розуму?

Надрукувати
мітки:
коментарів