Поділитись:

Польські депутати розповіли, чому визнали Волинську трагедію геноцидом

Неділя, 24 липня 2016, 12:18

Депутати польського Сейму пояснили, чому прийняли резолюцію щодо Волинської трагедії, визнавши її геноцидом проти польського народу, здійсненим українськими націоналістами.

Для нинішньої правлячої партії і її союзників в парламенті Волинь є справою честі. У резолюції парламенту сказано, що геноцид вчинили українські націоналісти в 1943-45 роках, убивши понад 100 тисяч поляків, – повідомляє ТСН.

При цьому автор законопроекту Міхал Дворчік заявив, що резолюція не спрямована проти українського народу і в ній не йдеться про колективну відповідальність українців. Провину покладають на українських націоналістів з УПА і ОУН.

Але занепокоєння у Варшаві викликає те, що Україна зараз героїзує членів УПА, яких в Польщі вважають антигероями – і це може звести стіну між народами, якщо нічого не зміниться.

Проти терміну "геноцид" виступили кілька опозиційних депутатів. З іншого боку, навпаки, звучали пропозиції прийняти резолюцію одноголосно за спеціальною процедурою. Зрештою, 432 голоси "за", 10 утрималися, "проти" не проголосував ніхто. За резолюцію голосували стоячи і під оплески.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СЕЙМ ПОЛЬЩІ ВИЗНАВ ВОЛИНСЬКУ ТРАГЕДІЮ ГЕНОЦИДОМ

Надрукувати
мітки:
коментарів