Поділитись:

В Україні хочуть змінити правила виписування рецептів на ліки

Понеділок, 25 липня 2016, 20:31
В Україні хочуть змінити правила виписування рецептів на ліки

Лікарі, виписуючи рецепти, що відпускаються на пільгових умовах чи безоплатно, повинні вказувати міжнародну непатентовану назву. Адже препарати, які містять однакову кількість діючої речовини з єдиною міжнародною непатентованою назвою в однаковій лікарській формі, фактично є взаємозамінними у медичній практиці.

Про це інформує Закон і Бізнес.

Такі рекомендації Антимонопольний комітет України надав Міністерству охорони здоров'я. Зокрема, як пояснили в АМКУ, надані рекомендації стосуються внесення змін до Правил виписування рецептів на лікарські засоби та вироби медичного призначення.

Згідно із цими Правилами, пояснюють в АМКУ, лікарі мають право виписувати рецепти, що відпускаються на пільгових умовах чи безоплатно, із зазначенням торговельної назви лікарського засобу (тобто бренду), а не за міжнародною непатентованою назвою.

Натомість в АМКУ вважають, що такі рецепти слід виписувати за міжнародною непатентованою назвою. Очікується, що виконання цих рекомендацій унеможливить ситуацію надання переваг одним виробникам перед іншими і надасть можливість пацієнтам отримувати взаємозамінні лікарські засоби.

Надрукувати
мітки:
коментарів