Поділитись:

У Луцьку вимагають відставки голови Апеляційного суду

Понеділок, 25 липня 2016, 13:51
У Луцьку вимагають відставки голови Апеляційного суду

Громадські активісти зібралися біля входу у Волинський апеляційний суд, вимагаючи відставки голови суду – Петра Філюка.

Люди поставили навпроти виходу з приміщення суду палатку для збору підписів за відставку голови суду. А особливо емоційні, розмістилися на сходах державної установи з подушками і обіцянками ночувати доти, доки Філюк не подасть у відставку добровільно, – передає ІА Волинські Новини.

Акція протесту громадських активістів стартувала сьогодні, 25 липня, біля приміщення Волинського Апеляційного суду.

Ініціатором протесту стала екс-кандидатка в мери Луцька, громадська активістка Оксана Марищук. "Чому після закону про очищення влади, один єдиний голова Апеляційного суду в Україні залишився на Волині? Ми збираємо підписи за відставку Петра Філюка та Оксани Завидовської-Марчук, які пробили дно аморальності в судовій системі", - заявляє активістка, обіцяючи ночувати на сходах суду.

Громадський активіст Борис, який підтримав акцію про відставку голови апеляційного суду, розповів про те, як суддя Наталія Плахтій дала зрозуміти просто на засіданні, що вона працює "під системою". Чоловік, очевидно, не задоволений рішенням суду по своїй справі, каже: "Навіщо нам така судова система? Суддя призначений для того, аби займати нейтральну позицію в суперечках, а у неї, бачте, договорняк. Навіщо нам такий суд?"

Наразі, біля "будинку Феміди" зібралася нечисленна кількість активістів та тих хто їх підтримує, проте вони обіцяють що до їхньої акції за відставку корумпованих суддів, приєднаються однодумці з Рівного.

Між тим, Петро Філюк, голова Волинського апеляційного суду, вийшов до активістів, та подав Оксані Марищук руку. Жінка відмовилась її брати, натомість розташувалась на сходах зручніше, взяла подушку, та пообіцяла Петру Тодосьовичу приснитись цієї ночі у нічних жахіттях.

Надрукувати
мітки:
коментарів