Поділитись:

"Ковельмолоко" відновить свою роботу через два місяці

Понеділок, 25 липня 2016, 14:52

ПАТ "Ковельмолоко" може відновити роботу роботу через два місяці.

Таку інформацію на черговому засіданні сесії Ковельської районної ради озвучив головний інженер ПАТ "Ковельмолоко" Костянтин Вальчук. Він нагадав, що підприємство, яке є філією молочної компанії "Галичина", припинило свою діяльність у липні 2015 року, і з тих пір триває процес його банкрутства, – пише видання "Ковель".

"Через два місяці чекаємо нового інвестора, тому що збережені всі потужності, інфраструктура, а деяке обладнання передане на збереження до "Галичини". … Кожного тижня надходить пропозиція, приїжджають підприємці по молочному бізнесу, оглядають структуру. Я думаю, що вже через два місяці буде прийнято остаточне рішення про нового власника даного підприємства", наголосив головний інженер.

Вальчук зауважив, що поки "Ковельмолоко" не працює його спеціалісти розбіглися хто куди. Однак він вірить, що з приходом нового інвестора, а, до речі, належав молокозавод до групи компаній "Континіум", старі кадри таки повернуться назад.

Утім, є ще одна проблема, яка дуже непокоїть головного інженера. Він стверджує, що нині "Ковельмолоко" - потенційно небезпечне підприємство, бо на його території зберігаються відпрацьовані тонни аміаку. "Необхідно провести заміну компресорних установок радянського виробництва, які вже не є енергоефективні. У принципі через них підприємство - потенційно небезпечне, тому що має до 9 тонн аміаку. На даний момент компресори можна поміняти на німецькі", - мовив К. Вальчук.

Також представник молокозаводу в черговий раз поспішив відмітити, що всі відходи виробництва "Комо" відправляло (поки працювало) на очисні споруди міста, а не скидало в річку Турію, як у свій час твердили окремі активісти. І навів приклад цьогорічного забруднення водойми. Мовляв, підприємство уже рік як не працює, а санітарні показники Турії все гірші і гірші.

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 січня 2024
23 жовтня 2023
04 вересня 2023
26 серпня 2023
08:00
17 серпня 2023
29 червня 2023
28 квітня 2023
05 квітня 2023
14 березня 2023
08 березня 2023