Поділитись:

В знак протесту пішла з посади головна епідеміологиня Ізраїлю

Середа, 08 липня 2020, 04:52
В знак протесту пішла з посади головна епідеміологиня Ізраїлю

Фото: Siegal Sadetzki/Facebook

Сіґал Садецькі, керівниця департаменту громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я Ізраїлю,  пішла з посади у знак протесту діям влади країни з протидії епідемії коронавірусу. 

Про це Громадське.

У зверненні, що вона опублікувала на Facebook, Садецкі розкритикувала дії влади Ізраїлю з поспішного відкриття країни, які призвели до появи другої хвилі епідемії коронавірусу в країні. На її думку, ізраїльський уряд зробив це з урахуванням передусім економічних інтересів, а не інтересів збереження життя людей.

«Протягом останніх тижнів дії з подолання епідемії збили свій орієнтир. Попри неодноразові попередження в різних формах та обговорення на різноманітних нарадах ми лише бачимо, як марнуються наші можливості. У зв’язку з цим я дійшла висновку, що нові обставини, зокрема й моя професійна думка, не беруться до увагу — і я більше не можу ефективно діяти для протидії поширенню вірусу», — йдеться у зверненні Садецкі.

Свою заяву про відставку вона оприлюднила за кілька годин після того, як в Ізраїлі на тлі зростання кількості хворих коронавірусною хворобою відновили частину карантинних обмежень.

Станом на 7 липня всього в 9-мільйонному Ізраїлі хворіла коронавірусною хворобою понад 31 тисяча людей, з яких померли 338. У понеділок, 6 липня, в країні виявили понад 1000 нових випадків коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів