Поділитись:

Два роки правління Волинню: як працює Володимир Гунчик

Середа, 27 липня 2016, 08:45
Два роки правління Волинню: як працює Володимир Гунчик

Володимир ГунчикВолодимир Гунчик
Автор фото:Руслан Пилипчук

Другу річницю перебування на посаді 24 липня відзначив голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик. За цей час він роздав 50 обіцянок, 22 з яких (тобто 44 %) успішно виконав.

Цей результат дозволив йому посісти досить високе 9 місце в рейтингу відповідальності українських губернаторів, – інформує Слово і Діло.

Провалених обіцянок у досьє голови Волині удвічі менше – лише 11, що, як для двох років роботи на чолі регіону є досить пристойним показником.

Однією з головних тем обіцянок Гунчика є освіта: обіцянки сприяти шкільній та професійно-технічній освіті голова Волинської ОДА роздавав найчастіше. Також багато уваги губернатор присвятив сфері державного управління та місцевого самоврядування, а також соціальній сфері.

Два роки правління Волинню: як працює Володимир Гунчик

У топ-3 виконаних обіцянок Гунчика увійшли такі його зобов'язання, як створити Управління інвестицій і розвитку міжнародного співробітництва в ОДА, продовжити будівництво шахти №10 "Нововолинська" та звернутися до Кабінету міністрів для отримання дозволу на перевірку підприємств, які тривалий час не підвищують зарплати своїм працівникам.

Як результат: Управління інвестицій та розвитку міжнародного співробітництва було утворене 20 листопада минулого року; станом на кінець 2014 року капіталовкладення та добудова шахти "Нововолинська" тривали; лист до Кабінету міністрів із вимогою дозволити перевірку підприємств області, які платять своїм працівникам заробітну плату нижче мінімальної голова ОДА направив 24 червня поточного року.

До найважливіших невиконаних обіцянок Гунчика "Слово і Діло" віднесло його заяви про переведення до кінця 2015 року всіх бюджетних закладів області на альтернативне опалення, завершення того ж року будівництва обласного перинатального центру та збереження робочих місць у вузловій залізничній лікарні станції "Ковель". Щодо першої обіцянки, то станом на кінець січня 2016 року область лише планувала перевести на тверде паливо 112 котлів у 78 котельнях соцзакладів області.

Добудова перинатального центру також була перенесена на 2016 рік. Як заявив у одному з інтерв'ю сам Гунчик, на добудову центру необхідно ще 80 млн грн, однак в обласному бюджеті закладено лише 3 млн грн. Ну а кількість працівників вузлової лікарні в Ковелі з моменту, коли була зафіксована обіцянка, до 1 березня 2016 року скоротилася на 51 людину.

Найбільш активно Гунчик роздавав обіцянки у червні-жовтні 2015 року, а також на самому початку своєї роботи на чолі області.

Надрукувати
мітки:
коментарів