Поділитись:

"Дворічний" губернатор, Або як Гунчик "відстрілявся" перед журналістами

Вівторок, 26 липня 2016, 14:00

25 липня голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик відзначив другий рік перебування на посаді.

Про свої успіхи та невдачі він розповів журналістам під час прес-конференції.

Ділове видання Волині "Конкурент" узагальнило основні тези очільника області, якими він "відстрілявся" перед представниками ЗМІ.

"Працювати в бізнесі – це одне, а відповідати за владу в області – зовсім інше"

На початку каденції головним завдання було увійти в курс справ, тому що працювати в бізнесі – це одне, а відповідати за діяльність виконавчих органів влади в масштабах області – це зовсім інше. Це зовсім інший обсяг інформації, яку керівник повинен тлумачити і приймати відповідні рішення. Тому певний період часу потрібен був для того, щоб увійти в посаду.

"Важко було сформувати команду"

– Уже два роки я працюю на цій посаді, а процес формування команди триває. Прийшовши в ОДА, я поставив собі завдання, що повинні бути зміни, реформи, люди повинні по-іншому оцінювати свою роль у розбудові Волині. Не можна займати позицію чиновника, який тільки отримує документи та на них відписується. Важко було сфорумувати команду.

"Можеш зробити краще мене – роби"

Серйозно попрацював над зміною структури. Від початку ми прийняли рішення, що ОДА – це координаційний орган, для всіх представників центральних органів влади та виконавчих структур, які є в області. Було багато критики, казали: "Це вам не бізнес, Володимир Петрович, це вам не завод, а державна установа". Я вважаю, що якщо можеш зробити краще мене – роби, не можеш – виконуй те, що ми прийняли разом з тобою.

"Ми маємо багато можливосетй, щоб у 2017 році мати ще кращий бюджет"

Я вже багато разів приводив цифри, небуду повторюватися, але ми маємо багато можливосетй, щоб у 2017 році мати ще кращий бюджет. Якщо сьогодні доходи скаладають півтора мільярда гривень, завдання до кінця 2017 року перейти межу двох мільярдів.

"Чим більше мене нагинають, тим більше я розгинаюся"

Знаєте я така людина, чим більше мене нагинають, тим більше я розгинаюся. Всі звикли, що у 2014 році можна було відкривати двері голови ногою, присісти на столі. Я вважаю, що людей потрібно слухати, але приймати рішення особисто і брати за них відповідальність. Сьогодні конфліктів не має. Є критика, але є і підтримка.

"Призначення деяких кадрів на керівні посади – було моєю помилкою"

Призначення деяких кадрів на керівні посади, на жаль, було моєю помилкою. Тому попередні рішення по оголошенню конкурсу на заміщення посади голів РДА викликано тим, що хочеться бачити не тільки адміністративні призначення. Хотілося б побачити бажання самих волинян працювати на державній службі.

"Для мене бурштин - це не просто копалини"

– Бурштинове питання завжди було поряд, ще від початку моєї каденції. Спочатку була інформація, що він є, потім перші копачі, мої виїзди туди. Робота над узаконенням процесу видобутку. Для мене бурштин - це не просто копалини і можливості поповнити бюджет. Це принципова позиція, коли органи місцевого самоврядування, ОДА, нардепи, центральні органи влади, разом можуть вирішити проблему без хаосу, якихось протидій, як це відбувалося у Житомирській і Рівненській областях.

"Відчуваю, що питання "Волиньвугілля", знову закотиться у глухий кут"

– Сьогодні, проблема "Волиньвугілля" не менш важлива за проблему бурштину. Не вдалося до кінця її вирішити, надіюся, що спільним зусиллями місцевої влади і самих шахтарів, ми будемо мати на 2017 рік стратегію розвитку шахт басейну. Хоча відчуваю, що питання знову "закотиться" у глухий кут.

"У нас на 300 мільйонів гривень незавершеного будівництва"

Своїм завданням на найближчі два роки, бачу повне завершення недобудов які є на території Волині. У нас на 300 мільйонів гривень незавершеного будівництва: садочки, школи, соціальні заклади.

"У мене нормальні робочі стосунки з усіма мерами міст обласного значення"

Три мера, які переобралися, були висунуті від "БПП". Ми їх жорстко критикуємо. Декому не подобається, але це конструктивна робота. У мене нормальні робочі стосунки з усіма мерами міст обласного значення.

Надрукувати
мітки:
коментарів
14 липня 2023
19:32
13 липня 2023
29 березня 2023
14 березня 2023
08 лютого 2023
04 січня 2023
01 листопада 2022
15:22
31 серпня 2022
13 серпня 2022
03 липня 2022