Поділитись:

Скільки треба заборгувати за комуналку, щоб відібрали квартиру

Вівторок, 26 липня 2016, 15:48
Скільки треба заборгувати за комуналку, щоб відібрали квартиру

Через дорогі комунальні тарифи нині українці часто не можуть оплачувати квитанції.

Такі дії можуть призвести до серйозних наслідків – конфіскації і продажу квартири чи будинку за комунальні борги, – пише Domik.ua.

Такі приклади в Україні вже є – в Луцьку продали квартиру за борги за комунальні послуги у розмірі більше 40 тисяч гривень.

Як стало відомо автору матеріалу, комунальне підприємство може звернутися до суду, якщо сума заборгованості перевищує 10 мінімальних зарплат – 14500 гривень.

Але продажу майна при наявності заборгованості можна уникнути.

По-перше, можна звернутися за субсидією. Згідно з українським законодавством, сім'я, яка опинилася в складних життєвих умовах і не платила за ЖКП може розраховувати на субсидію, але звертатися треба не пізніше 6 місяців після накопичення боргів (тобто компенсувати можуть піврічні борги)

По-друге, можна підписати договір про реструктуризацію боргів. Для цього необхідно звернутися в компанію, яка постачає послугу, і написати заяву на помісячне погашення боргу. У компаніях, як правило, погоджуються і реструктуризують борги, так як зацікавлені в погашенні заборгованості споживачем.

Генеральний директор комунального концерну "Центр комунального сервісу" Катерина Саркісова повідомила, що позов до суду при мінімальних нарахуваннях щодо кожного споживача приймають в індивідуальному порядку. Вона зазначила, що існують об'єктивні причини несплати за комунальні послуги, наприклад, споживач пише заяву про те, що тимчасово не проживав за місцем реєстрації.

Надрукувати
мітки:
коментарів