Поділитись:

Чому Луцькрада не прийняла мораторій на підвищення тарифів

Середа, 27 липня 2016, 12:18

У Луцькраді депутати вимагали накласти мораторій на підвищення тарифів.

Проект рішення щодо встановлення мораторію на підвищення тарифів для населення на житлово-комунальні послуги розглядали на сесії Луцької міської ради 27 липня.

Як зауважив заступник міського голови Тарас Яковлев, прийняття цього рішення зумовить припинення фінансування інших робіт, оскільки з бюджету треба буде "витягнути" 121 мільйон гривень на перекриття касового розриву щодо тарифів для підприємств, які надають послуги з теплопостачання.

На розгляд сесії проект рішення про мораторій виніс депутат від фракції "Батьківщина" Валерій Бондарук. У проекті було запропоновано встановити заборону на підвищення комунальних тарифів для лучан.

На розгляд сесії проект рішення про мораторій виніс депутат від фракції На розгляд сесії проект рішення про мораторій виніс депутат від фракції "Батьківщина" Валерій Бондарук...

Його підтримав Микола Федік, який наголосив на тому, що депутати неодноразово приймали звернення стосовно тарифного геноциду і це жодного результату не дало, лише відписки. На його думку, такий проект рішення буде додатковою формою тиску, щоб тарифи приймали "з розумом".

...його підтримав Микола Федік...><span class=...його підтримав Микола Федік...

Однак "радикал" Сергій Була назвав це рішення популістичним, і сказав, що їхня фракція не буде голосувати за це. Популістичним назвав це рішення і депутат Артем Запотоцький.

...однак ...однак "радикал" Сергій Була назвав це рішення популістичним...

...популістичним назвав це рішення і депутат Артем Запотоцький...><span class=...популістичним назвав це рішення і депутат Артем Запотоцький...

"Це рішення є незаконним адже жодна міська рада не може таким чином встановлювати тарифи. Касовий розрив, який понесуть наші підприємства, що надають комунальні послуги, доведеться дофінансовувати з міського бюджету. Вважаю, що такий проект рішення не може бути прийнятий, бо я не бачу механізму його виконання. Якщо ми заборонимо "Луцьктеплу" з 1 жовтня збільшити тарифи, то підприємство не буде надавати послуг, бо в них закінчаться гроші", – пояснив наслідки прийняття такого рішення Тарас Яковлев.

...а Тарас Яковлев додав, що воно ще й незаконне...><span class=...а Тарас Яковлев додав, що воно ще й незаконне...

Депутат Андрій Козюра запропонував все ж підтримати проект рішення і створити робочу групу, яка перевірить законність дій щодо підвищення тарифів.

...проте Козюра просив підтримати ініціативу їхньої фракції...><span class=...проте Козюра просив підтримати ініціативу їхньої фракції...

"Ситуація катастрофічна я пропоную це рішення змінити і відтермінувати його втілення на декілька місяців адже його прийняття дуже важливе", – сказав депутат Павло Данильчук.

...не тягнути з цим наполягав Павло Данильчук...><span class=...не тягнути з цим наполягав Павло Данильчук...

Обранець громади Тарас Шляхтич своєю чергою намагався пояснити Данильчуку, що прийняття такого рішення потягне за собою проблеми, а за наслідки незрозуміло, хто буде відповідати. Він додав, що аналізував чотири законодавчі акти і це рішення їм всім суперечить.

...Тарас Шляхтич своєю чергою намагався пояснити Данильчуку, що прийняття такого рішення потягне за собою проблеми...><span class=...Тарас Шляхтич своєю чергою намагався пояснити Данильчуку, що прийняття такого рішення потягне за собою проблеми...

Луцький міський голова Микола Романюк попросив депутатів заспокоїтись і не обзивати фракції популістами.

"Я теж проти високих тарифів але маємо те, що маємо. Якщо ми приймемо таке рішення і навіть створимо комісію, то із завтрашнього дня я даю вказівку про припинення фінансування всіх робіт. Тоді ми зупиняємо всі роботи щодо садочків, роботи щодо шкіл, і недофінансовуємо ремонти прибудинкових територій та доріг, бо не буде грошей в бюджеті. От такий наслідок прийняття цього рішення", – пояснив Микола Романюк.

...наостанок Микола Романюк попросив депутатів заспокоїтись і не обзивати фракції популістами.><span class=...наостанок Микола Романюк попросив депутатів заспокоїтись і не обзивати фракції популістами.

Врешті депутати проект рішення не підтримали.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
05 березня 2024
21 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
08 січня 2024
12:29
04 січня 2024
21 грудня 2023