Поділитись:

У заказнику на Волині знайшли пів кілометра сіток з рибою

Понеділок, 20 липня 2020, 15:33
У заказнику на Волині знайшли пів кілометра сіток з рибою

За тиждень на волинських водоймах викрили 17 порушень правил рибальства.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

У період з 13 по 20 липня 2020 року на Волині зафіксували 17 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів – склали 10 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та один за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення). Оформили шість актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період на порушників накладено 510 грн, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили одну од. заборонених знарядь лову у порушників та 32 од. – за актами безхазяйного майна», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

15 липня під час рибоохоронної роботи на озері Оріхівське на території гідрологічного заказника «Оріхівський» Ратнівського району виявили заборонені знаряддя лову. З водойми вилучили 11 безгосподарських сіток загальною довжиною 520 метрів. У сітках знаходилося 40 карасів, яких повернули у водне середовище. Таким чином попередили збитків на суму 1200 грн. Інспектори склали акт виявлення безхазяйного майна, заборонені знаряддя вилучили.

19 липня викрили грубе порушення Правил рибальства на озері Пулемецьке біля села Пульмо Шацького району. Громадянин ловив рибу забороненим знаряддям – мисиновою сіткою. У сітці знаходилося 7 карасів, яких повернули у природне середовище. На порушника склали адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до суду для притягнення його до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучили.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби просять повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідково: розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один екземпляр незаконно виловленого карася сріблястого становить 30 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів