Поділитись:

В Україні можуть з'явитися платні дороги

П'ятниця, 29 липня 2016, 19:05
В Україні можуть з'явитися платні дороги

Міністерство інфраструктури України планує запропонувати приватним інвесторам фінансувати будівництво платної окружної дороги навколо Києва, а також прямої дороги Київ – Одеса.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян в інтерв'ю Bloomberg, – інформує Закон і Бізнес.

Із його слів, Україна планує запропонувати концесійні проекти і ввести платні шосе, щоб викликати інтерес приватних інвесторів.

"Новий проект доріг навколо Києва та той маршрут, який з'єднує між собою столицю та приморське місто Одеса, стануть, напевно, найпривабливішою ціллю для вкладень в розвиток", – зазначив Омелян.

Але щоб ідея приватних доріг стала реальністю, Верховна Рада має ухвалити новий закон про концесію. Омелян очікує, що Парламент схвалить закон про концесію, і стратегія дорожньої мережі буде підготовлена спільно зі Всесвітнім банком до кінця року або на початку 2017 року.

Він також повідомив, що Європейський банк реконструкції та розвитку надає грошову допомогу Україні для підготовки закону про концесії.

Зі слів міністра, Україна шукає джерела інвестицій і запросила Всесвітній банк допомогти розробити плани, пов'язані з поліпшенням 170 000 кілометрів автодоріг, із яких 90 % не оновлювалися впродовж понад 30 років.

Довідка: платна дорога – автомобільна дорога, за проїзд котрою із водіїв стягується певна плата.

Ця оплата вводиться з метою покриття витрат на будівництво та утримання доріг. Зачасту платними є швидкісні дороги.

Надрукувати
мітки:
коментарів