Поділитись:

Влада Польщі має намір вийти зі Стамбульської конвенції

Понеділок, 27 липня 2020, 04:11
Влада Польщі має намір вийти зі Стамбульської конвенції

Збігнєв Зьобро, міністр  юстиції, ініціював вихід країни зі Стамбульської конвенції про запобігання насильству проти жінок.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на  Польське радіо.

"Тут є висновки, що біологія не визначає того, чи хтось є жінкою, чи чоловіком, а стать є питанням суспільно-культурного вибору, який може зробити кожен. Із цим ідеологічним визначенням пов’язаний обов’язок зміни способу навчання дітей в школах, а також – на позашкільних заняттях, в галузі формування у молодого покоління поляків фальшивих, в нашій оцінці, поглядів", – заявив міністр.

Польська Лівиця виступає проти виходу Польщі зі Стамбульської конвенції. Під час прес-конференції перед Президентським палацом генеральний секретар Лівиці Кшиштоф Ґавковський сказав, що протидія домашньому насильству і насильству стосовно жінок повинно об’єднувати праву і ліву сторони польської політичної сцени:

"Ми оголошуємо пакт про збереження Стамбульської конвенції. Ми б дуже хотіли, щоби першим підписантом цього пакту був президента Польщі Анджей Дуда, котрий у передвиборчі кампанії двічі наголошував на тому, що захищатиме жертв і ніколи не буде заперечувати права, яке дає такі гарантії. Таке право гарантує конвенція про запобігання насильства, Стамбульська конвенція".

Що відомо

  • Конвенція ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цим явищем – це міжнародна угода, відкрита для підписання 11 травня 2011 року в Стамбулі, в Туреччині. Метою конвенції є попередження насильства, захист жертв домашнього насильства та боротьба з безкарністю злочинців.
  • Україна підписала Стамбульську конвенцію ще в 2011 році, але досі не ратифікувала.
  • Станом на січень 2018 року Стамбульську конвенцію підписали 46 країн та Європейський Союз.
  • Польща підписала Стамбульську конвенцію 2012 року, документ було ратифіковано 2015 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 травня 2024
30 квітня 2024
25 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
07 квітня 2024
06 квітня 2024