Поділитись:

Луценко: силовики затримали "регіонала" Єфремова

Субота, 30 липня 2016, 12:11
Луценко: силовики затримали «регіонала» Єфремова

Колишній голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов затриманий за підозрою в посяганні на територіальну цілісність України.

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на своєму фейсбуці.

"За підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України затриманий екс-керівник фракції ПР О.Єфремов", – написав Генпрокурор в суботу.

Натомість прес-секретар Луценка Лариса Сарган, за інформацією forbes.net.ua, додала, що екс-регіонала затримали в аеропорту з квитком на Відень.

До слова, 21 листопада 2015 року ГПУ завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом прийняття "диктаторських законів" на початку 2014 року щодо трьох колишніх народних депутатів: з фракції Партії Регіонів Олександра Єфремова і Олександра Стояна та фракції КПУ Сергія Гордієнко. Екс-нардепів підозрюють у вчинення злочинів, передбачених ч.2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.2 статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України".

30 листопада 2015 року Печерський районний суд Києва повернув прокуратурі обвинувальний акт стосовно колишніх народних депутатів від О.Єфремова, О. Стояна і С.Гордієнко у справі голосування "за диктаторські закони" 16 сiчня 2014 року. Відповідне рішення ухвалила колегія з трьох суддів, мотивуючи тим, що обвинувальний акт не відповідає вимогам Кримінального процесуального кодексу України.

У травні 2016 року Єфремов повідомив, що був на допитах у шести кримінальних провадженнях щодо нього.

У тому ж місяці колишній народний депутат від Партії регіонів Володимир Ландік заявив, що надасть Генеральній прокуратурі України докази фальсифікації підсумків виборів у Луганській області та інформацію про злочини екс-голови фракції Партії Регіонів Єфремова.

Надрукувати
мітки:
коментарів