Поділитись:

Що ви там, хлопці, робите? – Гунчик розкритикував Волинську митницю

Понеділок, 01 серпня 2016, 12:07
Що ви там, хлопці, робите? – Гунчик розкритикував Волинську митницю

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик розкритикував роботу в.о. начальника Волинської митниці Олександра Шавлака.

Зробив він це на оперативній нараді в обласній державній адміністрації 1 серпня.

Приводом до різких слів Гунчика стала інформація, яку озвучив головний казначей області Михайло Леміщак, про зменшення надходжень до бюджету від митних органів Волині на 65 мільйонів гривень порівняно з попереднім роком.

Голова ОДА відзначив, що область отримує значні надходження від держбюджету. Зокрема, від фонду регіонального розвитку, фонду соціально-економічного розвитку.

Однак "віддачі" від Волині державний бюджет не має. А ця "віддача", зі слів Гунчика, якраз залежить від наповнень фіскальною і митною службою.

"Знову липень. І знову мінус 60 мільйонів. Виникає питання: чого ми там його тримаємо, цього чернігівського вояжера? Що він там робить? 4 місяці підряд – зменшення надходжень до державного бюджету через митницю", – обурюється Гунчик.

"Давайте відкладемо дорогу Луцьк-Львів. Добре, розберемося і без них. Але завтра держава скаже: про який ви другий транш говорите на соціально-економічний розвиток? Його не буде, тих 48 мільйонів. Тому що ви не наповнюєте державний бюджет", – моделює ймовірну ситуацію голова ОДА.

"Що ви там, хлопці, робите?" – підсумував запитанням Володимир Гунчик до керівництва ДФС України та Волинської митниці.

Надрукувати
мітки:
коментарів