Поділитись:

Як Гунчик волинських аграріїв прокуратурою лякав

Понеділок, 01 серпня 2016, 17:57
Як Гунчик волинських аграріїв прокуратурою лякав

Володимир ГунчикВолодимир Гунчик

Волинська ОДА готує пакет документів до прокуратури області щодо невідповідності договорів оренди землі, укладених деякими волинськими агропідприємствами, до чинного законодавства.

Про це заявив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик на оперативній нараді 1 серпня.

"ОДА продовжує готувати пакет документів щодо тих сільгосппідприємств, які не перезаключили договори і не привели їх у відповідність до закону. Ми домовилися з обласним прокурором, що підготуємо ці документи до п'ятниці і передамо їх у прокуратуру", – заявив він.

Як розповів директор департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Никитюк, за даними ДФС в області на 1 липня 2016 року залишається 262 договори оренди землі, у яких розмір орендної плати нижчий за встановлений законодавством рівень.

При цьому Ігор Никитюк додав, що 92 % таких договорів – у Горохівському районі.

"Незрозуміло, чому там такий високий показник. Я думаю, якщо є необхідність, потрібно звертатися у судові органи для того, щоб забезпечити заключення договорів і законодавчого врегулювання цього питання", – розмірковує директор департаменту.

Невдовзі голова ОДА задіяв важку словесну артилерію: "Звертаюсь до керівників сільгосппідприємств, органів місцевого самоврядування і влади: після того, коли я передам документи в обласну прокуратуру, "поздно будет пить боржоми".

Коли я передам документи в обласну прокуратуру, "поздно будет пить боржоми" – Гунчик

"Шановні колеги, давайте в законно встановленому порядку за цей тиждень наведемо порядок у тих договорах, про які сказав директор департаменту фінансів. Це ж не тяжко: поїхати та узгодити", – резюмував Володимир Гунчик і нагадав, що аграрії мають час до п'ятниці, поки ОДА готує документи в прокуратуру.

"З понеділка процес пішов", – завершив Гунчик.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
16 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
08 квітня 2024
29 березня 2024
26 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
14 березня 2024