Поділитись:

За стрілянину в Луцьку Лапіна можуть оштрафувати

Середа, 03 серпня 2016, 08:18
За стрілянину в Луцьку Лапіна можуть оштрафувати

Народного депутата України Ігоря Лапіна за стрілянину в обласному центрі, можливо, оштрафують.

Таку відповідь надала прокуратура Волині на запит журналістів ВолиньPost.

Нагадаємо: 9 червня на вул. Арцеулова у Луцьку о 8:15 один чоловік звернувся до Ігоря Лапіна з проханням допомогти вирішити несправність його автомобіля в той час, як інший проник в автівку нардепа і викрав звідти сумку з документами та телефоном. Після чогогромадяни Грузії почали втікати, а потім один з них викинув сумку. У відповідь нардеп почав стріляти.

Луцький міськрайонний суд Волинської області вирішив обрати грабіжникам запобіжний вигляд тримання під вартою строком 60 діб. Щоправда, підозрювані можуть вийти на волю, якщо буде внесено заставу у розмірі 145 тисяч гривень.

Один із підозрюваних у нападі на народного депутата України Ігоря Лапіна подав апеляцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:"ДЛЯ ФЕЙСБУЧНИХ ВОЇНІВ КАЖУ: ЖОДНИХ ПОСТРІЛІВ У ПЛОЩИНУ ВІКОН Я НЕ РОБИВ", – НАРДЕП ЛАПІН

В прокуратурі запевняють: досі проводять перевірку щодо цього інциденту.

За стрілянину в Луцьку Лапіна можуть оштрафувати

"За результатами досудового розслідування буде вирішено питання про наявність в діях Лапіна І.О. ознак адміністративного правопорушення - порушення правил носіння та зберігання вогнепальної зброї", – йдеться у листі правоохоронців.

Натомість адвокат Віктор Шевчук каже: в діях Лапіна наявні і ознаки ще одного правопорушення - кримінального. Дії Лапіна можна кваліфікувати за ознаками статті 37 Кримінального Кодексу України "Уявна оборона".

"Є ознаки як уявної оборони, так і ознаки адміністративного правопорушення. Я припускаю, що це була уявна оборона, оскільки особа, яка перебувала в даній ситуації, конфлікті, не змогла адекватно сприйняти дійсність і прийняла рішення про застосування вогнепальної зброї. Це за умови, що в нападаючої сторони не було будь-якої зброї. Якби зброя була, то це могло б кваліфікуватися як необхідна оборона", – каже адвокат.

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 квітня 2024
20 квітня 2024
22 березня 2024
21 грудня 2023
24 вересня 2023
30 серпня 2023
15 серпня 2023