Поділитись:

Медогляд школярів: у луцькій поліклініці – довжелезні черги (відео)

Вівторок, 25 серпня 2020, 16:50
Медогляд школярів: у луцькій поліклініці – довжелезні черги (відео)

До реєстратури Луцької дитячої поліклініки величезні черги. Батьки з дітьми від ранку намагаються потрапити на прийом до профільних лікарів для проходження медогляду.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

Директорка медзакладу Оксана Лєщинська каже: перед навчальним роком у поліклініці завжди збільшується кількість відвідувачів. Цього року охочих пройти медогляд більше через тривалий карантин.

Медогляд школярів: у луцькій поліклініці – довжелезні черги (відео)

"Були заборонені під час карантину медичні огляди. То зараз наш один лікар, ми порахували, має приймати понад 200 людей у день. Це неможливо. Ми ведемо на даний час розмову з управлінням освіти щодо відтермінування цих оглядів хоча би на деякій час", – зазначила директорка поліклініки.

У реєстратурі дві медсестри видають талони на прийом до вузькопрофільних лікарів та педіатрів. Записатися до лікаря телефоном, розповідає мама Анастасія Шуляк, нереально.

"Ми не можемо потрапити другий місяць до хірурга. Дитину в садок не беруть без хірурга", – розповіла вона.

Директор луцької школи № 26 Іван Леуш розповів, що 1 вересня довідка про медогляд обов’язково має бути у першачків.

 "Батьки пізно згадали, що у них є діти, але ми будемо рекомендувати їм пройти медогляд протягом вересня місяця. Є діти, в кого медогляд закінчується у вересні, в жовтні, то їм ще не потрібно його проходити", – зазначив він.

Як розповіла начальниця Луцького відділу освіти Зіновія Лещенко, сьогодні, 25 серпня, директорам луцьких шкіл повідомили про відтермінування медоглядів усім учням, окрім першокласників.

У Володимирі-Волинському терміни проходження щорічних оглядів школярів офіційно продовжили до 30 жовтня. Таке рішення ухвалила дирекція центру первинної медичної допомоги, аби уникнути масового скупчення людей в одному приміщенні, – розповіла Суспільному керівниця закладу Катерина Чубок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів