Поділитись:

Щука, товстолоби, окунь, краснопірки: на Волині зловили браконьєра з сітками (фото)

Вівторок, 01 вересня 2020, 16:50
Щука, товстолоби, окунь, краснопірки: на Волині зловили браконьєра з сітками (фото)

У період з 24 по 31 серпня 2020 року на Волині зафіксували 11 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

На порушників склали п’ять протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), два – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення) та три – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут водних біоресурсів). Оформили один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період на порушників накладено 255 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 1173 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 7 кг водних біоресурсів. Також вилучено 7 од. заборонених знарядь лову та ще чотири од. – за актами безхазяйного майна», - повідомив заступник начальника управління-начальник відділу ОВБР «Рибоохоронний патруль» Сергій Починок.

Так, 26 серпня під час рибоохоронного рейду на ринки Шацького району виявили незаконний збут водних біоресурсів. Інцидент стався на ринку в урочищі Гряда Шацького району. Так, троє громадян продавали 6 кг живих раків без документів. На порушників склали протоколи за ч. 1 ст. 88-1  КУпАП. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення до відповідальності.

29 серпня виявили громадянина, який рибалив забороненими знаряддями лову – двома мисиновими сітками. Порушник встиг зловити рибу: щука –1 екз., товстолоб – 2 екз., краснопірка – 4 екз., окунь – 3 екз., чим завдав збитків на 1173 грн. Інцидент стався на водному об’єкті між селами Новосілки та Ласків Володимир-Волинського району.

Щука, товстолоби, окунь, краснопірки: на Волині зловили браконьєра з сітками (фото)

На порушника оформили адмінпротокол за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направили до суду для притягнення його до відповідальності та відшкодування завданих збитків. Заборонені знаряддя лову вилучили.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

Довідково:

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів здійснювався відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один виловлений екземпляр щуки становить – 340 грн, товстолоба - 255 грн, окуня – 17 грн та краснопірки – 68 грн.

Окрім того, з 20 серпня по 30 вересня діє заборона на вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах Волинської області. Лов раків під час заборони є грубим порушенням природоохоронного законодавства, за яке передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП (штраф від 340 до 680 грн). До того ж порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 грн за кожний екземпляр незаконно виловленого рака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів