Поділитись:

"Волиньгаз" здійснюватиме закупівлі через ProZorro

П'ятниця, 05 серпня 2016, 15:17

У серпні ПАТ "Волиньгаз" здійснить першу закупівлю товару через систему електронних торгів ProZorro.

Компанія вирішила приєднатись до нової системи закупівель для покращення прозорості та контролю у цій сфері. Хоча розподіл природного газу не входить до сфер діяльності, які відповідно до Закону України "Про особливості здійснення закупівель в окремих сферах господарської діяльності" є обов'язковими для публічних закупівель, – повідомляє прес-служба ПАТ "Волиньгаз".

"Головне: ми зацікавлені в тому, аби наша діяльність у сфері закупівель мала економічний ефект для товариства. Нині, зважаючи на складне фінансове становище та чинні тарифи, ми не можемо говорити про прибутки для компанії, але зобов'язані дбати про економію коштів. Використання цієї системи допоможе компанії отримувати максимальну кількість пропозицій від постачальників та обрати найвигідніші умови закупівель, що значно зменшує витрати", - розповідає начальник управління матеріально-технічного забезпечення ПАТ "Волиньгаз" Олег Гнатюк.

"Волиньгаз" користуватиметься системою електронних торгів для закупівлі товарів від 10 тисяч гривень. Перший тендер компанія запускає в серпні та закуповуватиме офісний папір.

"Наразі необхідно випробувати роботу у системі на товарі стандартної специфікації, який не потребує технічного завдання, оскільки необхідно добре вивчити специфіку програмного комплексу, аби убезпечитись від можливих збоїв чи помилок, які б негативно вплинули на діяльність товариства", – пояснює Олег Гнатюк.

Для проведення електронних закупівель ПАТ "Волиньгаз" обрано торгівельний майданчик E-TENDER, яким уже користуються низка органів державної влади, зокрема Міністерство оборони, НБУ, Держрезерв та інші.

Довідка:

ProZorro - це програмний комплекс для автоматизованого відбору постачальників товарів, робіт та послуг. Приєднання до системи допоможе товариству спростити процедуру закупівель, забезпечить їх відкритість та контрольованість. Важливо, що система дозволить посилити конкуренцію серед постачальників та автоматизує їх відбір шляхом проведення електронного реверсивного аукціону, тобто передбачає пониження цінових пропозицій. Досвід інших учасників ProZorro дає можливість очікувати, що за рахунок саме зростання конкуренції економія досягне 15% від планової вартості закупівлі.

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 жовтня 2023
15 травня 2023
17 березня 2023
23 вересня 2022
16:05
22 червня 2022
03 червня 2022
18:46
25 травня 2022
03 березня 2022
24 грудня 2021
27 вересня 2021