Поділитись:

Facebook заблокує пряму трансляцію смерті невиліковно хворого француза

Понеділок, 07 вересня 2020, 01:42
Facebook заблокує пряму трансляцію смерті невиліковно хворого француза

Facebook заблокує трансляцію смерті невиліковно хворого француза Алена Кока, який мав намір вести стрім своїх останніх днів через те, що йому відмовили в евтаназії.

Про плани з блокування стріму заявили у самій соцмережі, передає Громадське з посиланням на BBC.

Там заявили, що не дозволять чоловіку вести трансляцію його останніх днів, оскільки в соцмережі заборонена демонстрація самогубства.

«Попри те, що ми поважаємо рішення [Кока] про те, щоб привернути увагу до цього складного питання, після рекомендацій експертів ми вжили заходів для запобігання прямому етеру в акаунті Алена», – заявив представник Facebook.

Що ще відомо про Алена Кока?

Невиліковний діагноз йому поставили у 23 роки. Лікарі давали йому лише декілька тижнів, але він прожив три десятки років.

У 1993 році він на інвалідному візку виступив у Європейському суді з прав людини у Страсбурзі, де розповів про право людини померти з гідністю. У наступному році він здійснив на візку подорож Францією. У 1998 році він був Брюсселі та у 2008 році в ООН, де закликав покращити становище людей з інвалідністю та нагадував про право гідно померти.

Такі подорожі не пройшли безслідно для Алена. Останні дві поїздки коштували йому 5 інфарктів, 7 інсультів та 8 операцій.

Чому він вирішив стрімити останні дні?

Він звернувся до президента Еммануеля Макрона з «проханням гідно закінчити життя», тобто дозволити евтаназію. Чоловіку відмовили й він вирішив перестати їсти та приймати ліки, щоб померти. Останні дні свого життя захотів транслювати у Facebook.

Кок закликав французьку владу дозволити людям обирати, як їм померти, та ухвалити закон про старість, бо «в житті немає нічого важливішого за народження та смерть».

А чому відмовили?

У Франції евтаназія є незаконною, натомість лікарям дозволяють тримати невиліковно хворих під наркозом до самої смерті. Але пацієнти можуть відмовитися від медичної допомоги та їжі, що вважатиметься суїцидом. Відповідно до французьких законів, покарань за самогубство немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 квітня 2024
07 квітня 2024
05 березня 2024
03 березня 2024
11 лютого 2024
08 лютого 2024
11 січня 2024
06 грудня 2023
12 листопада 2023
12 жовтня 2023