Поділитись:

Як на дорозі Луцьк-Львів зважують транспорт (оновлено)

П'ятниця, 05 серпня 2016, 17:28

Ваговий комплекс розташований у с. Гірка Полонка. Директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка демонструє, як відбувається перевірка транспорту.

Відео і фото спільної роботи департаменту інфраструктури, Укртрансбезпеки, Укравтодору та Національної поліції він опублікував у Facebook.

Як відомо, при температурі більше 28 градусів рух транспорту вагою більше 40 тонн заборонено дорогами загального значення заборонено.

Про облаштування вагового контролю на новозбудованій дорозі говорили з початку виконання будівельних та ремонтних робіт. Ситуація загострилася, коли через спекотні температурні умови перевантажені автомобілі почали руйнувати новозбудоване дорожнє полотно, – повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

Відтак, задля збереження новозбудованої автомобільної дороги та недопущення руйнації дорожнього покриття сьогодні у селі Гірка Полонка Луцького району активізувала роботу система вагового контролю за проїздом транспортних засобів, вагові та габаритні параметри яких перевищують установлені законодавством норми.

Крім цього, аби охопити контролем левову частину вантажівок, що здійснюють перевезення, голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик у телефонному режимі поспілкувався із керівником Волинської поліції Петром Шпигою. Як результат, кількість поліцейських автівок збільшилась із однієї до чотирьох.

Нагадаємо: перший етап будівництва волинської частини дороги Львів-Радехів-Луцьк завершили. На деяких ділянках вже кладуть завершальний шар асфальтобетону. Однак один з маштабних обєктів в області руйнують перевантажені автомобілі.

Відтак, проконтролювати зважування транспорту Іван Мирка вирішив особисто.

Також Іван Мирка закликає громадськість долучитися до розробки плану реагування та забезпечення збереження дороги Львів-Радехів-Луцьк.

Надрукувати
мітки:
коментарів