Поділитись:

На "Бандерштаті" покажуть фільм про волонтерів

Субота, 06 серпня 2016, 17:12
На «Бандерштаті» покажуть фільм про волонтерів

"Хто, як не ми?" – фільм складений із сорока історій військових волонтерів України.

Історії про волентерів із Волині у фільм не увійшли. Про це Конкуренту розповів військовий документаліст, режисер фільму "Хто як не ми?" Володимир Местина 6 серпня на "Бандерштаті".

Сьогодні на нічному кіноперегляді глядачам покажуть цей фільм.

Він повідомив, що фільм складається із 40 розповідей про військових волонтерів з різних куточків України. Його рік знімали у різних містах і в зоні АТО. Фільм розповідає про людей, яких об'єднала одна справа – допомога армії.

"Перша розповідь була знята із волонтером із Луганська Євгеном Савченком. Саме тоді виникла ідея створити такий фільм. Там показано, що кожен може долучитись до цієї справи і не завжди треба мати гроші – треба мати тільки бажання. В одному із сюжетів показано, що жіночка не має грошей і вона для солдатів робить сухарики", – розповідає Володимир Местина.

Він додав, що в процесі створення фільму почув багато цікавих та індивідуальних історій.

Військовий волонтер Євген Савченко також приїхав на "Бандерштат" в рамках презентації фільму. Він розповів, що оскільки за станом здоров'я не зміг воювати, вирішив, що допомагатиме армії волонтерством.

"Найчудернацькіше прохання ми отримали, коли боєць 80-ї бригади зловив черепаху і попросив завезти її додому, у Львів. Дорогою вона три рази втікала з коробки і ми її шукали у всьому мікроавтобусі, врешті вирішили посадити в бочку", – розповів одну із волонтерських історій Євген Савченко.

Режисер Володимир Местина запрошує всіх, кому цікаве волонтерство, до нічного кіноперегляду на "Бандерштаті".

Надрукувати
мітки:
коментарів