Поділитись:

Розповіли, що буде з проспектом Волі

Субота, 06 серпня 2016, 18:15

Як повідомив перший заступник міського голови Тарас Яковлев, проектування проспекту Волі триває з 2012 року. На це пішло приблизно 70 тисяч гривень. Зважаючи на різні фактори, зокрема, на проблеми, які виникла з початком реконструкції вулиці Лесі Українки, міський голова Микола Романюк ніяк не наважується розпочати ремонт проспекту Волі.

Про це йшлося у суспільно-політичному ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE", яке стартувало в новому форматі. Прем'єра програми з темою "Реконструкція центральних вулиць Луцька: нагальність чи піар?" відбулася вчора, 5 серпня, на ТРК "Нова Волинь".

Як повідомив Тарас Яковлев, проектування проспекту Волі триває з 2012 року. На це пішло приблизно 70 тисяч гривень. Зважаючи на різні фактори, зокрема, на проблеми, які виникла з початком реконструкції вулиці Лесі Українки, міський голова Микола Романюк ніяк не наважується розпочати ремонт проспекту Волі.

"Особисто я для себе не вирішив, яким має бути проспект Волі. З одного боку є думка, що це – центральна дорога, вона має бути широкою, фундаментальною, і для цього треба розширити частину вулиці від Шопена. У зв'язку з цим, там треба буде демонтувати ряд дерев. З іншого боку я, як водій з 15-річним стажем, не бачу потреби в розширенні дороги. Можна просто обійтися якісним ремонтом тих скверів, які там є, також облаштувати пішохідні доріжки, облаштувати велосипедні доріжки, зробити нормальне освітлення і там, де необхідно, замінити комунікації", – зазначив перший заступник міського голови.

Натомість депутат Луцькради Ігор Поліщук вважає, що достатньо буде лише відремонтувати тротуари і облаштувати якісне освітлення. Також він вважає, що проїжджу частину розширяти не треба, бо там немає такого великого потоку транспорту. До того ж Ігор Поліщук виступає категорично проти зрізання дерев на Волі.

Своєю чергою, Тарас Яковлев зазначив: попри те, що фахівці все ж наполягають на розширенні дороги, є декілька варіантів обійтися й без цього: до проекту додати ремонт або будівництво вулиць, які з'єднують Глушець-Волі чи зробити на зупинках заїзні "кишеньки" тощо.

Проект реконструкції Волі в Луцькраді ще будуть обговорювати, залучивши фахівців, активістів і громадськість.

Про це та багато іншого дивіться у повному випуску програми.

Переглянути відео на YouTube.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
11:39
22 лютого 2024
15 січня 2024
08 січня 2024
07 грудня 2023
06 грудня 2023
29 листопада 2023
02 листопада 2023
19:30
09 вересня 2023
10:40
09 серпня 2023