Поділитись:

У Парижі дівчину з декольте не пустили до музею "оголеного" мистецтва

П'ятниця, 11 вересня 2020, 03:23
У Парижі дівчину з декольте не пустили до музею «оголеного» мистецтва

Музей д’Орсе в Парижі, відомий серед жителів міста й туристів картинами з зображенням оголених людей, не пустив до себе дівчину Жанну – начебто тому, що правила музею забороняють вхід із відвертим декольте.

Дівчина обурилася діями музею і написала відкрите звернення у Twitter, де поскаржилася на працівника, який її не пустив, передає Громадське.

«Прибувши до входу в музей, я не встигла навіть дістати квиток, коли працівник, відповідальний за перевірку зарезервованих місць, був шокований моїми грудьми й глибоким вирізом на сукні», – йдеться у заяві.

За словами Жанни, працівник «витріщався» на її декольте, а вона не розуміла, що відбувається і чому її не пропускають до музею. Коли вона спитала, в чому річ, їй вказали кивком на груди і додали «ось це».

«Я не просто тіло. Ваші подвійні стандарти не повинні перешкоджати мені насолоджуватися культурою і здобувати знання», – пише дівчина у зверненні, підкреслюючи обурення діями музею.

Вона наголосила, що прямо причину відмови у вході їй не назвали, сказавши лише, що «правила є правила».

Пост Жанни у Twitter став вірусним, зібравши понад 20 тисяч поширень і 35 тисяч уподобань. Зрештою, на ситуацію відреагували в Музеї д’Орше, заявивши, що «глибоко шкодують» про ситуацію. Музей зв’язався із Жанною і попросив вибачення.

Іронії ситуації додає той факт, що в Музеї д’Орше (правила якого начебто забороняють пускати відвідувачів із глибоким декольте) експонуються чи не найвідвертіші картини, зокрема «Походження світу» Гюстава Курбе (ось тут можете її переглянути).

Це не перший інцидент, пов'язаний із музеєм. У 2016 році мисткиня Дебора де Робертіс позувала в музеї голою біля картини «Олімпія» Едуара Мане (дивитися ось тут). За це вона була арештована і майже два дні провела в камері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів