Поділитись:

У Луцьку не вистачає "айтішників", – президент групи компаній "Internetdevels".

Неділя, 07 серпня 2016, 16:21
У Луцьку не вистачає «айтішників», – президент групи компаній «Internetdevels».

Віктор Левандовський, засновник і президент "Internetdevels", розповів, що потрібно зробити, аби стати успішним програмістом.

Він зазначив, що галузь ІТ-технологій цікава тим, що допомагає державі стати успішною. Це одна з тих галузей, де можна себе реалізувати, але в ній є потреба в людях, які готові "працювати головою", а їх не вистачає.

"Базовим варіантом для того, щоб розпочати власний бізнес, є фріланс. Але на фрілансі не росте швидкими темпами кваліфікація. Для того, щоб їх здобути, потрібно попрацювати в ІТ-компаніях", – сказав Левандовський.

І додав, що на "айтішному ринку" українців цінують за відповідальне ставлення до роботи і платять високі заробітні плати.

"Є цікавий тренд – глобалізація та урбанізація: для того, щоб робити бізнес в ІТ, вам не треба отримувати дозволів від держави, ви просто берете і працюєте", – зазначив спікер.

Директор ІТ-компанії розповів, що особисто ходив до луцьких шкіл, зустрічався з випускниками, їхніми батьками. Адже саме батьки штовхають дитину на певну професію, та існує стереотип, що найбільше грошей заробляють банкіри, економісти, митники. Проте досить високими можуть бути заробітні плати і у веб-дизайнерів, програмістів: 40-60 тисяч гривень в місяць.

Також для популяризації ІТ-галузі у Луцьку навіть розміщували білборди: "Просто стань програмістом!".

"Ми вивісили білборди у місті, щоб популяризувати галузь і для того, щоб люди задумались. Було багато дзвінків, щоб отримати консультацію, як своїх дітей відправити в ІТ", – зауважив програміст.

І підсумував, що для тих, хто хоче стати спеціалістом в галузі ІТ, не потрібно надіятися на університет. Щоб чогось досягти, потрібно працювати, починаючи з другого курсу, щоб здобувати практичні навички програміста, поєднувати теорію з практикою.

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
21 квітня 2024
09:14
20 квітня 2024