Поділитись:

Волинь – серед областей із найбільшою кількістю аварій

Понеділок, 08 серпня 2016, 19:36
Волинь – серед областей із найбільшою кількістю аварій

Ситуація з кількістю ДТП на дорогах України складна.

Про це заявили представники Національної поліції на відеоселекторній нараді в МВС України. Згідно з офіційними даними, кількість аварій, зареєстрованих з початку року, становить понад 84 000, що на 17% більше, ніж минулого року, – повідомляє Автоцентр.

Кожна п'ята ДТП – з постраждалими. Найвища аварійність відзначена у Вінницькій, Волинській, Миколаївській, Рівненській та Тернопільській областях: там кількість дорожньо-транспортних пригод збільшилася від 1,5 до 2 разів.

Згідно зі статистикою МВС, щодня в Україні внаслідок ДТП у середньому гине 12 осіб, а за рік ця цифра сягає 4,5 тисячі.

Крім того, щорічно внаслідок дорожніх пригод на наших дорогах травмуються понад 32 тисячі осіб. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) рівень смертності від дорожніх аварій в Україні становить 12 осіб на 100 тисяч населення, що вдвічі перевищує середній показник країн Європейського Союзу.

У 2016 році ситуація з безпекою на наших дорогах погіршилася ще більше: кількість ДТП з постраждалими зросла майже на 30 %, а травмованих більше на 32 %.

Для стабілізації цієї негативної ситуації в Нацполіції ухвалили рішення провести в Україні з 8 серпня до 12 вересня місячник безпеки дорожнього руху.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
17 квітня 2024
15 квітня 2024