Поділитись:

Через борги майже 7 тисяч волинян можуть залишитися без газу

Вівторок, 09 серпня 2016, 13:03
Через борги майже 7 тисяч волинян можуть залишитися без газу

Через системну несплату заборгованості за використане блакитне паливо понад 7 тисяч волинян отримали попередження про припинення газопостачання.

Сума боргу усіх попереджених про відключення осіб сягає майже 40 млн гривень, – повідомляє прес-служба ПАТ "Волиньгаз".

З початку 2016 року ПАТ "Волиньгаз" довелось вимушено припинити газопостачання для понад 730 споживачів палива області, які роками не сплачували рахунки за газ та ігнорували усі попередження про можливі наслідки. Усього ж, за оперативними даними, волиняни заборгували за блакитне паливо понад 130 млн гривень.

Днями працівники газової компанії через системну несплату боргу за блакитне паливо провели чергове відключення від газопостачання ще одного помешкання у Луцьку. За кілька років господарі дому заборгували за газ понад 30 тисяч гривень. Попри неодноразові попередження про відключення та звернення із пропозиціями укласти договір на реструктуризацію боргу або оформити державну допомогу, власники помешкання так жодного разу і не зробили кроку задля вирішення проблеми із заборгованістю. Відтак, працівникам газової компанії довелось вдатись до радикального методу: відключення від газопостачання шляхом відрізання газової труби.

Через борги майже 7 тисяч волинян можуть залишитися без газу

Через борги майже 7 тисяч волинян можуть залишитися без газу

Через борги майже 7 тисяч волинян можуть залишитися без газу

Нині в області нараховують понад 400 споживачів, у яких сума боргу за газ перевищила 5 тис гривень. За усіма такими адресами газопостачальна компанія уже надіслала листи із попередженням про припинення газопостачання. Також попередження про припинення газопостачання отримало ще 7 тис споживачів, заборгованість яких перевищує тисячу гривень.

"У порівнянні з минулим роком, заборгованість за газ серед населення зросла майже на 37%. Першочергова причина – висока ціна за енергоресурс. Однак, неплатоспроможність споживача не завжди є причиною низької платіжної дисципліни. Своєчасною оплатою за газ часто нехтують цілком заможні люди, які йдуть оплачувати рахунки лише тоді, коли під їхні кількаметрові паркани підїжджає екскаватор", – повідомляє директор комерційний ПАТ "Волиньгаз" Андрій Карпомиз.

Припинення газопостачання – вимушений крок "Волиньгазу", який здійснюється лише за поданням газопостачальної компанії та після неодноразових попереджень боржника. Насамперед компанія надає боржникам повну інформацію про усі можливості задля уникнення негативних наслідків, зокрема пропонує укласти договір на реструктуризацією з можливістю для споживача протягом тривалого часу сплачувати борг частинами.

Однак, деякі боржники системно відмовляються від конструктивного діалогу. Такі споживачі ризикують уже найближчим часом залишитися без газопостачання. Окрім того, аби згодом мати можливість знову користуватись блакитним паливом, боржнику доведеться сплатити не лише усю суму боргу, а й компенсувати витрати газової компанії на роботи з припинення та подальшого відновлення газопостачання.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
22 березня 2024
12 лютого 2024
13:15
08 лютого 2024
29 січня 2024
25 січня 2024
18 січня 2024
12:50
12 січня 2024
25 грудня 2023
24 грудня 2023