Поділитись:

У Луцьку 106 вулиць мають російське походження назв

Вівторок, 09 серпня 2016, 13:39
У Луцьку 106 вулиць мають російське походження назв

Комісія із впорядкування назв вулиць до 9 вересня визначить пропозицію щодо перейменування вулиць та майданів Луцька.

На комісію покладена робота щодо систематизації всіх назв вулиць. Про це сказала секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко 9 серпня під час засідання комісії з впорядкування назв вулиць.

"На нас покладена відповідальність за те, яким місто буде в майбутньому", – сказала Юлія Вусенко.

Начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури Петро Троневич розповів, що за три місяці від створення комісії збирались два рази й на останньому зібрані прийняли рішення збиратись кожного місяця і планувати свою роботу.

Він розповів, що 183 вулиці Луцька мають топонімічні назви. Ще є 31 провулок, який має лишень номерні назви. 15 вулиць мають назви політичного чи історичного змісту.

"Загальний напрямок – це повернення до історичних назв завдяки резерву. Перший резерв знайшли в іменних назвах, бо їх має бути не 51 %, а 20 %. До речі,106 вулиць мають російське походження назв. Хоча ми переглянули список вулиць російських походжень і, наприклад, є вулиця Верещагіна – російського художника, але є й вулиця Брюлова – російський художник, який викупив Шевченка з неволі, Ландау є лауреатом Нобелівської премії, є Менделеєв – науковець світового значення. З цього переліку ми відібрали 25 російських культурних діячів світового значення. Таким чином, 81 назва вулиці може бути замінена, й ми будемо обговорювати і пропонувати свої назви", – розповів Петро Троневич.

Надрукувати
мітки:
коментарів