Поділитись:

Чому Білл Гейтс полюбив курей

Вівторок, 09 серпня 2016, 21:30
Чому Білл Гейтс полюбив курей

Білл Гейтс уже багато років займає вершину на "Олімпі світового багатства". Його статки станом на 2016 рік склали більше 76 мільярдів доларів, якими він охоче ділиться із бідними, витрачаючи купу грошей на благодійність.

У своєму блозі мільярдер розмірковує над тим, чи можливо у нинішньому світі покращити своє життя, заробляючи два долари в день.

"Це актуальне питання для багатьох людей, які живуть в умовах крайньої бідності. Не існує однієї відповіді,оскільки бідність виглядає по-різному, в різних місцях. Працюючи з фондом, я зустрів багато людей, які розводять курей, від них я дізнався багато нового про цих птахів. Для хлопчика, який виріс у Сієтлі – це було справжнім відкриттям.Я переконаний, що для людей, які перебувають у злигоднях, кури будуть шансом покращити умови свого життя. Якби я був у їхній шкурі, то почав би розводити курей", – написав багатій.

Білл Гейтс, не лишився голослівним та привів ряд факторів, якими аргументує свою позицію:

Кури не потребують особливого догляду та легко розводяться. Багато видів можуть харчуватися тим, що знайдуть на землі. Звісно, краще їх годувати. Тоді вони швидше будуть рости. Кури не потребують якогось серйозного житла, достатньо збудувати курник із речей, що знайдуться під рукою. Нарешті, курам не потрібно багато вакцин.

Це хороша інвестиція. Припустимо,що фермер-початківець володіє п'ятьма курками-несучками. Через три місяці він може отримати вже 40 птахів. Типова ціна на курей в Західній Африці – 5 доларів за штуку. Таким чином можна заробити 1000 доларів за рік, при тому, що межа бідності на позначці 700.

Вони зберігають здоров'я дітей. Через недоїдання помирає більше 3 мільйонів дітей щороку. Споживаючи яйця, можна отримувати багато корисного білка, вітамінів та інших корисних елементів.

Це розширення прав та можливостей жінок. Оскільки кури маленькі птахи, в багатьох культурах їх вважають тваринами, яких розводять жінки, навідміну від рогатої худоби. Жінки, які продаватимуть цих пернатих, зможуть організувати свою справу, та збільшувати прибуток сім'ї.

"Наш фонд робить ставку на курей. Ми працюємо над створенням стійких ринкових систем для домашньої птиці. Наша мета: допомогти сільським сім'ям Африки розводити якісних, вакцинованих курей", – каже Білл Гейтс.

Мільярдер розповів, що колись ці птахи смішили його і він не розумів, наскільки вони можуть бути важливими у боротьбі із бідністю.

"Це звучить смішно, але я в захваті від курей", – резюмував благодійник.

Підготував: Руслан ПИЛИПЧУК

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 травня 2023
23 травня 2022
20 жовтня 2021
18 травня 2021
12 травня 2021
15 лютого 2021
16 вересня 2020
06 червня 2020
24 червня 2019
07 листопада 2018