Поділитись:

За вхід на стадіон СНУ доведеться платити

Середа, 10 серпня 2016, 11:19
За вхід на стадіон СНУ доведеться платити

Лучани б`ють на сполох: дирекція університету обмежила доступ до стадіону, де люди безплатно займалися спортом.

Тим часом у виші пояснюють: відвідувачі ламають стільці та інше майно, а також посилаються на відповідну постанову Кабміну про платні послуги на стадіоні університету, – йдеться у матеріалі Аріни Крапки для Громадського радіо.

Лучанка Іванна Приймачук розповідає, що часто там вони із сім`єю влаштовували сімейний спортивний відпочинок. Однак після реконструкції стадіону за замість відкритих дверей на стадіон жінка побачила замок. Іванна вирішила з`ясувати, в чому справа, і зателефонувала до дирекції вишу, де їй повідомили, що відвідувачі псують нове майно, а тому доступ буде обмежений. І платний.

"Коли хлопець шкільного віку бере м`яча чи дівчатка бігають. Вони грають. В них активність. З приводу псування майна: може бути знову ж таки, і ми говорили на цю тему, що можна поставити охорону. Бо якщо фонд мав можливість відреставрувати цей стадіон, невже у фонду немає ресурсу охорони? Так делікатно, скажімо, щоби забезпечити відповідний порядок?" – зазначила Іванна і додала: "Я вважаю, що це такий грубий, безпрецедентний випадок, коли просто велику кількість людей поставили перед фактом. Навіть не було ніякого оголошення, не було ніякого пояснення, не було людського відношення. Скажімо, заздалегідь. Знову ж таки, якщо є така постанова Кабміну, яка дозволяє їм господарювати на цій території, визначити якусь кінцеву дату. Зробити якесь громадське обговорення. Дійти якогось консенсусу".

Тим часом в Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки дирекція вважає по-іншому. І свою позицію аргументує:

"Наш Східноєвропейський національний університет, всі студенти, викладачі, обслуговуючий персонал, тобто всі, хто працює і навчається в Східноєвропейському національному університеті, можуть займатися на стадіоні цілодобово при пред`явленні пропуску. Пропуск – це посвідчення, що він працівник закладу. Всі інші люди не мають права перебувати на стадіоні", – пояснює завідувач господарської частини вишу Юрій Білик і наголошує, що за зверненнями громадськості вирішили: з 6-ої до 9-ої ранку вхід на стадіон зробити вільний.

Чим обмежене таке право для всіх інших людей, Білик так і не пояснив. Але ситуацію намагалась роз`яснити начальниця планово-фінансового відділу вишу Вікторія Марчук. За її словами, вхід на стадіон обмежили, тому що діє постанова Кабміну 796, за якою послуги на стадіоні є платними:

"Є постанова про перелік платних послуг. 796-та з усіма внесеними змінами і є перелік груп власних надходжень і порядок їх використання. Постанова про перелік платних послуг передбачає порядок розрахунку ціни, затверджений спільним наказом Міністерства освіти, Мінфіну і Мінекономіки. І там є визначений порядок, як рахується вартість на послуги освітні, тобто платне наше навчання і порядок, яким рахується надання, вартість інших послуг, які надаються університетом, тобто господарських послуг".

Натомість лучанка Іванна Приймачук припускає, що доступ до стадіону обмежили не тому, що там псують майно чи є відповідна постанова, яка діяла і раніше, а тому, що в майбутньому на тому місці запланували багатоповерхівку:

"В мене вже сформований ряд запитів. Потім ще сформувати звернення до міської ради. Подивитись реєстри, баланс і питання власності. І в мене вже є інформація, щоправда, я не можу оперувати неофіційними думками, але ці думки є, і вони є в тих людей, які займаються нерухомістю, і що є вже ймовірність того, що стадіону не буде взагалі, а на його місці виникне багатоповерхівка", – резюмує Іванна Приймачук.

Надрукувати
мітки:
коментарів