Поділитись:

Відзавтра Луцьк може залишитися без гарячої води

Середа, 10 серпня 2016, 16:45
Відзавтра Луцьк може залишитися без гарячої води

Господарський суд Волинської області задовольнив позовну заяву ПАТ "Волиньгаз" щодо стягнення понад 19 млн боргу із ДКП "Луцьктепло" за розподіл природного газу.

Також підприємство ТКЕ уже одержало попередження від "Волиньгазу" про відключення з 11 серпня котелень міста від газопостачання через несплату заборгованості, – повідомляє прес-служба ПАТ "Волиньгаз".

Своєю чергою, газопостачання котельні на вул. Карбишева, у зв'язку із заборгованістю, не було відновлено після профілактичних робіт ще із початку серпня.

У зв'язку з порушення найбільшим комунальним теплопостачальним підприємством області ДКП "Луцьктепло" умов договору на розподіл природного газу, ПАТ "Волиньгаз" звернувся до суду із позовом задля примусового стягнення боргу із комунального підприємства "Луцьктепло". Адже попри неодноразові звернення та попередження, а також обмеження газопостачання для котелень міста ще під час опалювального сезону, ситуація із несплатою заборгованості залишилась невирішеною.

Рівень розрахунків ДКП "Луцьктепло" перед ПАТ "Волиньгаз" за І півріччя становив лише 41%. Сума заборгованості становить 19 млн гривень. Наразі такий борг є найбільшим з-поміж усіх комунальних підприємств країни та ставить під загрозу вчасний початок та безаварійний перебіг опалювального сезону 2016-2017 рр. в області.

Борг тепловиків за розподіл газу наразі перевищує трьохмісячний фонд оплати праці підприємства, обсяги фінасування усієї Інвестиційної програми компанії за перше півріччя або розмір сплачених до бюджету податкових платежів.

"Багатомільйонна заборгованість підприємства теплокомуненерго стала на заваді у здійсненні ПАТ "Волиньгаз" комплексу заходів з підготовки газових мереж до сталого функціонування в осінньо-зимовий період, зокрема, капітального ремонту, реконструкції систем газопостачання та споруд на них, що передбачено Інвестиційною програмою підприємства на 2016 рік", – розповідає директор комерційний ПАТ "Волиньгаз" Андрій Карпомиз.

За наявної ситуації ПАТ "Волиньгаз" також не в змозі вчасно виплачувати заробітну плату працівникам та здійснювати платежі до державного бюджету, а також фінансувати поточні витрати – придбання паливно-мастильних матеріалів для автомобілів аварійно-диспетчерської служби.

У зв'язку із несплатою заборгованості ДКП "Луцьктепло" уже одержало попередження про припинення газопостачання до котелень міста із 11 серпня, що тягне за собою відсутність гарячої води у десятків тисяч сімей лучан. Подальша несплата заборгованості може призвести до зриву початку опалювального сезону в області.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
12 квітня 2024
01 квітня 2024
12:37
28 березня 2024
21 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
10:55
12 березня 2024
29 лютого 2024