Поділитись:

Цього року в прокат вийдуть сім українських фільмів: перелік

Четвер, 11 серпня 2016, 21:39

Друге півріччя 2016-го готує для українського глядача приємні сюрпризи.

На екрани кінотеатрів вийде 7 нових картин, і зйомки багатьох з них розпочалися і завершились цього року, – повідомляє Еспресо.

"Микита Кожум'яка"

У кіно: з 13 жовтня

Анімаційний фільм-фентезі Манука Депояна після 9-річного виробництва нарешті вийде в прокат. Робота над мультфільмом розпочалася в 2007 році, але кілька разів зупинялась: то через брак коштів, то через брак досвіду окремих працівників. Усього над фільмом працювали понад 200 людей.

Анімаційний фільм зняли у форматі 3D та англійською мовою. Своє рішення творці мультика аргументували складнощами під час дублювання україномовної версії англійською, тоді як навпаки робити простіше.

Знятий за мотивами книги Антона Сіяніки мультик розповідає історію хлопчика Микити. Микита – 12-річний син Кирила Кожум'яки, який переміг останнього Змія. Але Микита не схожий на свого батька: він не успадкував його силу. Однак завдяки своєму характеру та хитрості має врятувати світ.

"Микита Кожум'яка" брав участь у Каннському кіноринку і отримав контракти на показ у кіно в 15 країнах світу, зокрема у Великій Британії, Китаї, Японії, Південній Кореї, Польщі, Болгарії, Туреччині.

Переглянути відео на YouTube.

"Червоний"

У кіно:з 14 жовтня

Режисер Заза Буадзе зняв фільм за однойменним романом українського письменника Андрія Кокотюхи. У центрі сюжету – людина, яка потрапила в складні обставини і не зламалася.

Історична драма "Червоний" створюється за фінансової підтримки Держкіно: агенція виділила 10 млн грн на зйомки, що склало 50% від загального бюджету. Це спільне виробництво компаній ТОВ "ІнсайтМедіа" (Київ, Україна), Одеської кіностудії (Одеса, Україна) та кінокомпанії ARTBOX (Вільнюс, Литва).

За сюжетом, двоє українців воювали за різні ідеали. Проте доля звела їх в одному таборі. Тепер вони каторжани: український повстанець Данило Червоний та радянський льотчик Віктор Гуров.

Червоний - із Заходу. Гуров - зі Сходу. Але Батьківщина в них одна.

Тільки зрозумівши це, тільки домовившись між собою, двоє українських в'язнів можуть протистояти репресіям начальника табору майора Абрамова, підступності ватажка злодіїв Колі Тайги та зробити відчайдушну спробу вирватися на волю, піднявши повстання в таборі.

"Чунгул"

У кіно: з 27 жовтня

Третім українським фільмом, що вийде в прокат у жовтні, стане містичний трилер В'ячеслава і Олександра Альошечкіних. Ці режисери вже знімали хоррор та фентезі "Синевир".

Тепер у центрі сюжету – історія Дениса, який переганяє автомобіль клієнта і зупиняється у віддаленому селі для непередбаченого ремонту машини. Однак для того, щоб покинути це дивне місце, кожен чужинець має заплатити свою ціну місцевому чаклуну. А для головного героя вона буде ще страшнішою, адже в нього закохується дочка чаклуна.

Чунгул – це початкова назва села Червоногірка Запорізької області. Про це село завжди ходили страшні легенди. А давня назва, яка і стала назвою фільму, у перекладі з давньотюркського – водоверть, з якої складно вибратись.

Фільм повністю український: від мови, акторського складу до інвестицій. Його бюджет склав $ 220 тис. У прокат фільм вийде в 3D-форматі.

"Гніздо Горлиці"

У кіно: з 10 листопада

Картина Тараса Ткаченка, що була визнана найкращим українським повнометражним фільмом на Одеському кінофестивалі, вийде на широкі екрани в листопаді.

До старту прокату фільм встиг відзначитись на міжнародних кінофестивалях та здобути престижні нагороди. Так, зокрема драма Тараса Ткаченка отримала відзнаку фестивалю "On The Lake" в Торонто, Гран-прі кінофестивалю "На хвилях зачарованої Десни", а також була презентована на кіноринку в Каннах.

До речі, саме тут її помітили організатори Московського міжнародного кінофестивалю та відібрали в основний конкурс. Однак режисер картини відмовився від участі в заході на знак солідарності з українськими політв'язнями та учасниками АТО.

Фільм присвячений актуальній та близькій українцям темі - трудовій міграції.Він розповідає про українську жінку Дарину, яка вирушила до Італії на заробітки.

Поки вона заробляє гроші за кордоном, її сім'я в Україні поступово розвалюється, а зовсім юна дочка вагітніє від хлопця, який не збирається на ній одружуватися. Крім цього в Італії Дарина зустрічає чоловіка. Між ними починаються любовні стосунки. І коли Дарина повертається з Італії, виявляється, що вона теж вагітна.

У фільмі знялися Римма Зюбіна, Віталій Лінецький, Олександра Сизоненко, Микола Боклан та інші.

Переглянути відео на YouTube.

"Правило бою"

У кіно: з 24 листопада

Режисер Олексій Шапарев, відомий за роботою над військовим серіалом "Гвардія", тепер зняв першу українську спортивну драму. На створення фільму його надихнули досягнення дворазового олімпійського чемпіона з боксу і чемпіона світу серед професіоналів за версією WBO Василя Ломаченка.

Відомий у минулому олімпійський чемпіон, тренер, майстер спорту з боксу Карпов готує сина Ігоря до чемпіонського бою і бере в якості спаринг-партнера Тараса. Тарас - простий хлопець з вулиці, який в останній момент буде вимушений замінити сина тренера і виграти бій.

До картини Олексій Шапарев знову запросив Олексія Горбунова. Окрім нього, у фільмі знялися Ахтем Сеїтаблаєв, лідер гурту O.Torvald Женя Галич, Станіслав Боклан, Олександр Усик, Влад Никитюк, який три роки тому виконав головну роль у трилері Любомира Левицького "Тіні незабутих предків", та інші.

Фільм вийде російською мовою з українськими та англійськими субтитрами.

Переглянути відео на YouTube.

"Жива"

У кіно: з 15 листопада

Історична драма, знята Тарасом Химичем, базується на реальних подіях, що сталися в 1950-х роках. Це історія молодої дівчини Анни Попович, яка, рятуючись від переслідувань МДБ, потрапила в табір УПА.

Справжня героїня, якій зараз 91 рік, зустрілася з режисером та дозволила екранізувати свою історію.

1949 рік. У Карпатах загін МДБ веде полювання на останніх вцілілих повстанців. Молода дівчина Анна, рятуючись від переслідувань, потрапляє в табір повстанців. Тут вона знайомиться і закохується в командира Довбуша.

Анна наділена особливим даром. Вона бачить віщі сни, завдяки яким рятує повстанців від загибелі. Але сама героїня переживає і зраду, і складні тортури, й інші випробування.

Саундтрек до фільму створив Сашко Положинський ("Був'є"). Пісня "Закохані" була презентована у квітні.

Робоча версія фільму "Жива" була показана в українському павільйоні Каннського кінофестивалю.

Переглянути відео на YouTube.

"Сторожова застава"

У кіно: з 22 грудня

Пригодницьке фентезі Юрія Ковальова – це екранізація однойменної книги Володимира Рутківського.

Повнометражний україномовний фільм розповідає історію сучасного школяра Віктора, який через загадковий портал потрапляє на тисячу років назад. Не дивно, що тут він знайомиться з тодішніми героями – богатирями Олешком Поповичем, Іллею Муромцем і Добринею Микитичем.

Разом вони встають на захист Сторожової застави від половців. І Вітя має подолати не лише ворогів, а й внутрішній страх. Бюджет фільму склав $ 2 млн, і здається, що він повністю себе виправдає.

Переглянути відео на YouTube.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
26 березня 2024
21 березня 2024
18 березня 2024
11 березня 2024
07:29
26 лютого 2024
25 лютого 2024
08 січня 2024
26 грудня 2023