Поділитись:

Волинь сподівається на допомогу американців у будівництві сміттєпереробного заводу

Четвер, 11 серпня 2016, 12:53
Волинь сподівається на допомогу американців у будівництві сміттєпереробного заводу

Голова облдержадміністрації розповів, у яких сферах співробітництва з американськими компаніями Волинь зацікавлена найбільше.

Питання обговорювали під час зустрічі з аташе з питань торгівлі Американської Комерційної Служби при Посольстві США в Україні Мішель Сміт, – повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

Мішель Сміт, своєю чергою, наголосила на особливому ставленні до України американських посадовців, зокрема міністра торгівлі США Пенні Пріцкер. Вона зауважила, що країни, котрі міністр відвідувала більше одного разу, можна перерахувати на пальцях однієї руки. До їхнього переліку, разом із Китаєм, Мексикою та Індією, потрапила й Україна.

Також пані Сміт коротко презентувала діяльність Американської Комерційної Служби в Україні. Загалом, повідомила вона, у США налічується більше 100 офісів цієї служби, а у світі їх – більше 80. В Україні перше представництво Комерційної служби, як частина посольства США, розпочало діяльність у Києві ще в 1993 році. Нині ж в офісі працюють п'ять спеціалістів, кожен із яких опікується кількома галузями. Основна роль Комерційної служби в Україні – надавати допомогу американським компаніям у подоланні труднощів, з якими вони зіштовхуються, працюючи на українському ринку. Крім цього, працівники установи сприяють просуванню американського експорту та встановленню двосторонніх торговельних зв'язків між обома країнами.

Володимир Гунчик розповів, у яких сферах співробітництва з американськими компаніями область зацікавлена найбільше:

"Волинь значною мірою – не промисловий, а сільськогосподарський регіон. Проте, наш край має свої особливості з точки зору привабливості для експорту новітніх американських технологій. Зокрема, це є вугледобувна галузь", – зазначив він.

Далі голова ОДА зауважив, що на території області розташований потужний кам'яновугільний басейн. Однак сировина, котра видобувається у шахтах краю, має високий вміст сірки, а отже потребує подальшої переробки. Щодо американських компаній, то вони – лідери в обробці та газифікації вугілля, а також отриманні з нього вторинного продукту.

Крім цього, разом із питанням перспективи добування вугілля на Волині постає й інше – реалізація отриманої сировини.

"Якщо з цим виникає проблема, потрібно забезпечити можливість переробляти вугілля на місці, отримуючи теплову енергію, нафтові продукти, електроенергію, яку можна транспортувати", – наголосив Гунчик.

Другим важливим проектом, котрий слід реалізувати на теренах області, голова ОДА назвав будівництво сміттєпереробного заводу. Позаяк більшість відходів наразі потрапляє у ґрунт: значна частина земель сільськогосподарського призначення в області втрачається, а екологічна ситуація погіршується.

Ознайомившись із усіма пропозиціями, Мішель Сміт порадила у подальшому підтримувати зв'язки з комерційними спеціалістами американської служби, які курують галузі екологічних технологій, деревообробки та енергетики.

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
10 квітня 2024
09 березня 2024
15 лютого 2024
02 лютого 2024
01 лютого 2024
18 січня 2024