Поділитись:

Україні дадуть 50 мільйонів доларів на децентралізацію

П'ятниця, 12 серпня 2016, 12:57

Урядове агентство США з міжнародного розвитку (USAID) протягом 2016-2021 років планує надати Україні 50 мільйонів доларів на реалізацію програми міжнародної технічної допомоги з проведення децентралізації в Україні.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, – пише Укрінформ.

"Протягом 2016-2021 років Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) планує надати Україні 50 млн доларів США на реалізацію Програми міжнародної технічної допомоги "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" (DOBRE)", – написав Зубко.

Із його слів, у рамках вищезгаданої програми DOBRE 75 об'єднаних територіальних громад по всій Україні отримають фінансування на розробку стратегічних планів розвитку громад, зокрема розвитку їх інфраструктури.

"Для України важливо в результаті цього проекту надати рішення, які можна буде клонувати в інших регіонах. Нам потрібні готові проекти, які засвідчать результати реформи. Це додасть мотивації до об'єднання нових громад", – наголосив віце-прем'єр.

Він також додав, що Мінрегіонбуд уже працює над дорожньою картою програми DOBRE.

Надрукувати
мітки:
коментарів