Поділитись:

Унікальна зброя і козацькі двобої: в Луцьку триває фестиваль бойових мистецтв

Неділя, 18 жовтня 2020, 05:47
Унікальна зброя і козацькі двобої: в Луцьку триває фестиваль бойових мистецтв

Фестиваль бойових мистецтв «Козацька Слава» триватиме у Луцьку впродовж двох днів. У ньому беруть участь понад 150 учасників, які змагаються за перемогу.

Про це розповіла Суспільному головна фахівчиня обласного центру фізичного здоров'я "Спорт для всіх" Тетяна Познякевич.

Фестиваль є продовженням святкування Дня захисника України та Дня Українського козацтва. У такому форматі, як цього року, його організовують вперше.. На чотирьох локаціях будуть відбуватися спортивні бої з ММА, козацькі двобої та лицарські.

"Зокрема, тут два майданчики татамі та один октагон. Для дітей проводять різні майстер-класи, можна скуштувати козацького кулешу", – каже співорганізаторка події.

Учасники фестивалю приїхали з різних куточків України: Одеси, Вінниці, Маріуполя, Києва та навіть з закордону. Зокрема, учасник Пауло Скалья, приїхав до Луцька з Італії. Спортсмен змагатиметься у бою з ММА. Каже, що йому важко битися з українцями, бо в них хороший рівень підготовки.

Сергій Ковернов прийшов повболівати за двох своїх доньок. Вони виступають у змаганнях з козацького двобою. Одна в категорії 6-7 років, інша 10-11. Чоловік розповідає, що минулого року вони частіше відвідували змагання, а цього, у зв'язку з карантинними обмеженнями – це третій виступ дівчат за рік.

Про військову зброю різних історичних періодів – крем'яні рушниці та пістолі розповідає представник "Козацького стрілецького братства" Тарас Беркуч. Каже, що найбільше навколо його експозиції – дітей. Вони активно просять навчити їх розбирати та збирати автомат Калашникова. Старші відвідувачі фестивалю – цікавляться історією, зокрема, розпитують про історичний мундир полку УНР, який також представлений в експозиції.

Окрім учасників, фестиваль впродовж першого дня відвідало понад 300 глядачів.

Унікальна зброя і козацькі двобої: в Луцьку триває фестиваль бойових мистецтв

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів