Поділитись:

"Ми повністю залежні від газу та електроенергії", – секретар Луцькради

П'ятниця, 12 серпня 2016, 21:02

Основною причиною підвищнення тарифів на комунальні послуги для населення є зростання ціни на газ та електроенергію.

Про це в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" на ТК "Нова Волинь" у п'ятницю, 12 серпня, розповіла секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко

"Основна причина підвищення тарифів – це, по-перше, зростання ціни на газ (вирівнювання ціни із середньоєвропейського рівня за вимогою МВФ), а по-друге, підвищення ціни на електроенергію.

Якщо говорити про тепло та воду, то ціна на тепло сьогодні на 90 % залежить від ціни газу та ціни електроенергії. Те ж саме стосується водопостачання, але там є трішки менший об'єкм – 40-50 % від вартості. Чому вирівняли ціну на газ? Тому, що це була ще одна із вимог МВФ для того, аби нас дотувати. Економісти відстоюють цю ціну і зазначають, що вона є обґрунтованою. Рішення про підняття ціни на газ приймав Кабінет міністрів України. Якщо говорити про ціну на електроенергію, то тут ми можемо дискутувати. Адже деколи і в Верховній Раді піднімається питання про корупційну складову в ціні електроенергії. Це основні причини: ми повністю залежні від газу і від електроенергії", – підкреслила Вусенко.

Надрукувати
мітки:
коментарів