Поділитись:

«єМалятко»: як подати заяву в Луцьку

Четвер, 22 жовтня 2020, 08:14
«єМалятко»: як подати заяву в Луцьку

8 послуг в комплексі відразу у Центрі надання адміністративних послуг міста Луцька – це вже реальність. 

Послуга "єМалятко" постійно трансформується, аби стати ще ближчою та доступнішою для батьків, – інформують на сторінці ЦНАПу у фейсбуці. 

Відтепер для отримання послуги не потрібно паперового медичного свідоцтва про народження дитини. На його заміну прийшов електронний медичний висновок. Саме на його підставі батьки новонароджених можуть зареєструватися в сервісі “єМалятко”.

Медичний висновок формує лікар у пологовому будинку. Цей електронний документ містить перелік відомостей про малюка та є підтвердженням його народження. Номер медичного висновку містить 16 латинських літер та цифр і має формат ХХХХ-ХХХХ-ХХХХ-ХХХХ. Номер надсилається матері дитини у смс-повідомленні.

Також лікар може видати інформаційну довідку з номером висновку. Медвисновок є заміною паперового медичного свідоцтва (форма 103/о). За наявності медвисновку можна додатково замовити послугу з внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів. Після обрання педіатра або сімейного лікаря, дані про малюка вже будуть в електронній системі – це прискорить підписання декларації. Також лікар одразу бачитиме інформацію про здоров'я дитини.

Така можливість вже доступна в Луцьку. Запрошують скористатися сервісом “єМалятко” у ЦНАПі міста Луцька, а також у Волинському обласному перинатальному центрі у вівторок та четвер з 09:00 до 13:00.

Надрукувати
мітки:
коментарів